Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της Παρθένας Κουτμερίδου λίγο πριν πεθάνει, είχε περάσει και εκείνος κορονοϊό

Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της, λίγες ημέρες πριν η 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου «φύγει» από κορονοϊό. Της είχε αφιερώσει τον αγώνα που έτρεξε στο Μαραθώνιο.

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Παρθένας Κουτμερίδου, έπειτα από μάχη εβδομάδων με τον κορονοϊό και ενώ οι γιατροί είχαν φέρει στον κόσμο με καισαρική το μωρό της, καθώς ήταν έγκυος στον 7ο μήνα.
Η άτυχη κόρη του πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, πάλευε επί 40 μέρες με τον κορονοϊό, με την οικογένειά της να κάνει συνεχώς εκκλήσεις για την υγεία της.

Ο αδερφός της, Θεόδωρος Κουτμερίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, της είχε αφιερώσει τον αγώνα του στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του και ο ίδιος νοσήσει από κορονοϊό πριν από ένα χρόνο αλλά τα κατάφερε και επέστρεψε υγιής στην καθημερινότητα του.

Ο Θεόδωρος Κουτμερίδης, αρχικά ήθελε να αφιερώσει τον αγώνα του στην μητέρα τους, Ελπίδα, η οποία είχε φύγει από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού το 2013.

«Αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη και τελικά κατέληξα να τρέχω για την αδερφή μου και το νεογέννητό της που γεννήθηκε στη ΜΕΘ. Η αδερφή μου, Πάττυ, δίνει τον πραγματικό μαραθώνιο στη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οπότε ο αγώνας αυτός είναι για εκείνη, την κόρη της και τη μητέρα της – τρεις μοναδικές γυναίκες στη ζωή μου» έγραφε στις 14 Νοεμβρίου ο αδερφός της Παρθένας Κουτμερίδου.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο γυναικολόγος της, της είχε συστήσει να μην εμβολιαστεί ακόμα, ωστόσο ο ίδιος ξέσπασε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες και πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που τις διαδίδουν.

Το ίδιο φαίνεται να επιβεβαίωσε και μια φίλη της η οποία δήλωσε:

«Ήξερα πως είναι ανεμβολίαστη, δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ», είπε η φίλη της οικογένειας και ιατρός Νέλυ Ευθυμίου.

Πρόσθεσε πως παρότι γνώριζε ότι είναι γιατρός η 38χρονη ποτέ δεν τη ρώτησε για τη γνώμη της για τα εμβόλια.

Σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου ανεμβολίαστος είναι και ο σύζυγος της Παρθένας Κουτμερίδου αλλά η υπόλοιπη οικογένειά της είναι εμβολιασμένη. Για τον γυναικολόγο που παρακολουθούσε την 38χρονη, η κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό επιστήμονα και υπέρμαχο των εμβολίων.

«Όλοι οι γιατροί είμαστε υποχρεωμένοι να ωθούμε τους πελάτες μας στον εμβολιασμό. Αυτοί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό νομίζω ότι δεν έχουν περάσει έξω από πανεπιστήμιο, δεν θεωρούνται γιατροί εγώ θεωρώ ότι πρέπει να τους πετάξουμε έξω οι ιατρικοί σύλλογοι να επέμβουν για να τους στείλουν στα πειθαρχικά γιατί χάνονται ζωές πραγματικά άδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

{https://twitter.com/TheoKoutmeridis/status/1459958483848159248?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα