Η «ροκ» έξοδος του Πριγκόζιν από το Ροστόφ, τον χειροκροτούσαν με θαυμασμό

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν να ορκίστηκε να «εξοντώσει» τον επικεφαλής της Wagner, αλλά οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης δήλωσαν ότι τον... καλωσόρισαν!

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έφυγε από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ αργά το Σάββατο και έτυχε μιας ενθουσιώδους υποδοχής που έμοιαζε με την αναχώρηση ενός ροκ σταρ, με πλήθος ανδρών να συγκεντρώνονται γύρω από το αυτοκίνητό του.

Οι σκηνές αυτές «πρόδωσαν» την ευρύτερη υποστήριξη

που φαίνεται να «απολαμβάνει» ο Πριγκόζιν μεταξύ του ρωσικού πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον αποκάλεσε προδότη τον οποίο ορκίστηκε να εξοντώσει.

Σύμφωνα με τον Guardian, βίντεο έδειξε κατοίκους της πόλης να ζητωκραυγάζουν καθώς το αυτοκίνητο του Πριγκόζιν σταμάτησε. Ο χαμογελαστός πολέμαρχος, πλαισιωμένος από μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων, προχώρησε στη συνέχεια στη χειραψίες.

Με μια γυναίκα να του φωνάζει: «Να προσέχετε τους εαυτούς σας»

Κάποιοι στρατιώτες της ομάδας Wagner που υποχωρούσαν, επίσης, χτύπησαν τις κόρνες τους και πυροβόλησαν στον αέρα, ακολουθούμενοι από δυνατά χειροκροτήματα από το κοινό.

Σε μια απότομη στροφή 180 μοιρών, ο Πριγκόζιν δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ακύρωσε την πορεία των στρατευμάτων του προς τη Μόσχα και διέταξε να απομακρυνθούν από το Ροστόφ μετά από συμφωνία με το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τα στρατεύματα του Πριγκόζιν είχαν καταλάβει βασικά κτίρια στο Ροστόφ χωρίς να συναντήσουν απτή αντίσταση.

Ορισμένοι κάτοικοι δήλωσαν στον Guardian ότι καλωσόρισαν την άφιξη του πολέμαρχου.

«Επιτέλους, μπορούμε να τους καλωσορίσουμε στο σπίτι τους», δήλωσε μάρτυρας, υποστηρικτής του πολέμου.

«Ελπίζω να κερδίσει»

Σε πλήρη αντίθεση, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της Wagner από την πόλη, ορισμένοι ντόπιοι εμφανίστηκαν να χαιρετούν οργισμένοι την αστυνομική δύναμη που πήρε τη θέση τους, φωνάζοντας τους «προδότες» και «ντροπή».

«Ο Πούτιν φοβάται τον Πριγκόζιν, οι απλοί άνθρωποι σαφώς όχι», δήλωσε ο Αντρέι Κολέσνικοφ, ανώτερος συνεργάτης του Carnegie Russia Eurasia Center,(πλατφόρμα με στρατηγικές ιδέες και ανεξάρτητες αναλύσεις, που υποστηρίζει τη διπλωματία και εκπαιδεύει τη νέα γενιά διεθνών επιστημόνων-πρακτόρων για να βοηθήσει τις χώρες και τους θεσμούς να αντιμετωπίσουν τα πιο δύσκολα παγκόσμια προβλήματα και να διασφαλίσουν την ειρήνη), που εδρεύει στη Μόσχα.

Ήταν αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ορισμένοι κάτοικοι στο Ροστόφ επί του Ντον έδειχναν ανοιχτά τη συμπάθειά τους για τον Πριγκόζιν σε ένα πολιτικό κλίμα όπου ακόμη και η παραμικρή μορφή διαφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης, είπε.

«Το έθνος λαχταρά μια αλλαγή. Για ορισμένους, ο Πριγκόζιν είναι μια πολύτιμη εναλλακτική λύση στον Πούτιν».

#ΡΟΣΤΟΦ #ΡΩΣΙΑ #ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πριγκόζιν, Ροστόφ,prigkozin, rostof