«Η πρόταση Αλιβιζάτου - Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος»

Ο Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε ατελέσφορη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει προφάσεις για να μην υπερψηφίσει μια διάταξη, για την οποία απαιτείται αρραγές μέτωπο, ώστε να μην υπάρξει χαραμάδα για να μπουν οι εχθροί της Δημοκρατίας στη Βουλή.

«Παρότι μιλάτε για έγκριτους συνταγματολόγους, ήδη η ρύθμιση που έχουμε φέρει γνωρίζουμε ότι είναι στα όρια του Συντάγματος. Άρα, χρειάζεται πάρα πολύ

μεγάλη προσοχή να δούμε τί ρυθμίζουμε εδώ, εντός των συνταγματικών ορίων. Η πρόταση Αλιβιζάτου - Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος. Δεν μιλώ ως συνταγματολόγος [...] Δεν μας ενδιαφέρει να διωχθούν οι ιδέες κανενός, μάς ενδιαφέρει να μην μπουν οι εγκληματίες στην Βουλή, είναι τόσο απλό», σχολίασε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι υπάρχει υποκρισία και διγλωσσία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθυστέρησε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε ότι υπάρχει αναντιστοιχία σε σχέση με αυτά που λέει και αυτά που κάνει, ενώ τόνισε ότι η πρόταση Αλιβιζάτου και Κοντιάδη υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος.

Έκανε λόγο για διορθωτική ρύθμιση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να αποτρέψει να μπει ο ναζισμός και φασισμός στη Βουλή.

Τίποτα δεν πήγε λάθος

Εξήγησε ότι τίποτα δεν πήγε λάθος στην προηγούμενη ρύθμιση, η οποία παραμένει ίδια στον πυρήνα της. “Κάνει μια διεύρυνση του σώματος, άρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Από μια μικρότερη σύνθεση πάμε στην Ολομέλεια, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς δικαστής του συγκεκριμένου τμήματος” είπε χαρακτηριστικά.

#ΑΚΗΣ_ΣΚΕΡΤΣΟΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ #ΞΕΝΟΦΩΝ_ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ #ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ #ΒΟΥΛΗ #ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ #ΣΥΝΤΑΓΜΑ #ΚΟΜΜΑ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα