Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί: «Αν συνεχιστεί αυτό θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας»

Πρακτικά αδύνατη θεωρεί την οικονομική ανάληψη διενέργειας τεστ από ιδιώτες στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ως εκ τούτου μεγαλώνει ο κίνδυνος αύξησης των θανάτων από COVID-19 σε τέτοιες Δομές.

«Είχαμε προειδοποιήσει από αρχές Αυγούστου ότι το μέτρο των τεστ στους εργαζόμενους των Mονάδων Kοινωνικής Φροντίδας που

επιστρέφουν από άδεια δεν θα αποδώσει. Όσο τα τεστ δεν συνταγογραφούνται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ θα έχουμε συνεχώς κρούσματα και θανάτους».

Ο κ. Γιαννάκος θεωρεί ότι δεν θα γίνονται τα τεστ διότι κανείς ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να πληρώνει τακτικά τεστ σε φιλοξενούμενους και προσωπικό.

Γι΄αυτό εκφράζει την άποψή του να γίνονται σε τέτοιες ευαίσθητες μονάδες τεστ σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους μία φορά στις 15 ημέρες και όταν εμφανισθεί κρούσμα κάθε 7 ημέρες.

«Τα τεστ κοστίζουν 120 ευρώ. Κανείς επιχειρηματίας ή Διοικήσεις μη κερδοσκοπικών οργανώσεων δεν πρόκειται να διαθέσουν χρήματα για να γίνονται τόσα τεστ. Ούτε οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Υπάρχουν γηροκομεία που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, την εκκλησία που παρέχουν χωρίς τροφεία την φιλοξενία. Πως θα καλύπτουν οικονομικά τόσα πολλά τεστ. Είδατε με τους προληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ ότι ανακαλύπτονται κρούσματα στις μονάδες ηλικιωμένων».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε την άποψή του ότι δεν αρκούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εργαζόμενους για να καλύψουν την αδυναμία διενέργειας τεστ, καθώς μετά τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι μπορούν να κολλήσουν από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Καταγγελία: Απροστάτευτοι από τα «δόντια» του κορονοϊού οι ανάπηροι

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα