Καταγγελία: Απροστάτευτοι από τα «δόντια» του κορονοϊού οι ανάπηροι

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ότι στους ανάπηρους δεν πραγματοποιούνται τεστ κορονοϊού κατά την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία.

 

Μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για καθυστέρηση έκδοσης αποτελεσμάτων των τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούν μετά την επιστροφή από τις άδειες τους, ο πρόεδρος της προχωράει

σε μία ακόμη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο υπάρχει "κενό" στα προληπτικά τεστ για κορονοϊό  στα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης Αναπήρων που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας.

Θεωρητικά οι ασθενείς πρέπει να πραγματοποιήσουν το τεστ κορονοϊού και στη συνέχεια ακολουθείται η πρακτική των νοσοκομείων

Ωστόσο, σύμφωνα, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «δε γίνεται κανένα προληπτικό τεστ στους ασθενείς που μπορεί να μείνουν στο κέντρο και τρεις μήνες. Δεν γίνονται προληπτικά τεστ στους εργαζόμενους πάρα μόνο σε όσους επιστρέφουν από άδεια. Και μάλιστα εργάζονται κανονικά πολλές ημέρες για τη διενέργεια και έως την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ».

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι σε τέτοια Κέντρα θα πρέπει να γίνονται προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό τακτικότατα.

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί: «Αν συνεχιστεί αυτό θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας»

Keywords
Τυχαία Θέματα