Η «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ νέος πονοκέφαλος για Τσίπρα

Όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι το ποσοστό του κόμματος στις εθνικές εκλογές πρέπει να κεφαλοποιηθεί. Πώς θα γίνει αυτό; Με την μετάλλαξη του. Ωστόσο, κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι ο τρόπος που θα ακολουθηθεί θα «πασοκοποιήσει» το κόμμα, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μουρμούρες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών

βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και σιγά σιγά, ταυτόχρονα με τον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό, θα πρέπει να τρέξουν και οι εξελίξεις στο κόμμα.

Η τεταμμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προχθές ανέδειξε διαφωνίες που ήταν δεδομένο ότι θα βγουν στον αφρό μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές. Την πασοκοποίση του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται, όπως είναι λογικό, η τάση των «53» καθώς στελέχη της θεωρούν πως η δημιουργία ενός μοντέλου αρχηγικού κόμματος θα απομακρύνει του κόμμα από την αριστερή του κατεύθυνση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους των συντρόφων του για ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Οι σημαίες μας σήμερα αν θέλουμε να είναι επαναστατικές δεν μπορούν να είναι μόνο κόκκινες, αλλά και πράσινες. Όχι πράσινες που κοιτάνε στο χθες. Όχι πράσινες από το χρώμα του ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ, ούτε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που ονομάστηκε αλλιώς, δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά πράσινες από το χρώμα της οικολογίας, που είναι το αύριο της Αριστεράς». 

Όλοι όμως συμφωνούν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει τα φτερά του, να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, στα συνδικάτα και με σαφή αναφορά στην νεολαία.

Απ' την άλλη πλευρά, κορυφαία στελέχη που τάσσονται στην γραμμή Τσίπρα θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείνει προς το κέντρο. Άλλωστε, όπως τονίζουν, το 31,5% που έλαβε το κόμμα ήταν αποτέλεσμα συμπόρευσης πολιτών που ανήκουν στο κέντρο.

Όπως και να έχει, οι ζυμώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει με τις εξελίξεις να τρέχουν. Κοινός στόχος, οι όποιες αλλαγές να έχουν αποτυπωθεί μέχρι το Συνέδριο του κόμματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα