Μητσοτάκης: «Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό, βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούσαν και εμένα»

«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ. Τι είπε για το θέμα των υποκλοπών και τις εκλογές.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργούς αναφέρθηκε στις εκλογές του 2023 και

στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

Για τα «μέτωπα» προς τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα ανοιχτά μέτωπα που βρίσκονται στο δρόμος για τις εκλογές του 2023 που πλησιάζουν.

Πρώτον αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και μίλησε για τον Ερντογάν «με έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται πρακτικές από το Ρώσο εισβολέα.»

Δεύτερον μίλησε για την ακρίβεια και είπε «οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, αλλά μπαίνουν και άλλα κέντρα που επιχειρούν φθορά της κυβέρνησης και θέλουν η δικαιολογημένη αγωνία, να γίνει αναταραχή.

Διαμόρφωση αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ανησυχήσει πολλούς, και συνέχισε λέγοντας ότι «Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε»

Τρίτον μίλησε για την αντιπολίτευση που «λέει σε όλα όχι και ναι στο τίποτα», ενώ αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη. Πιο συγκεκριμένα είπε «Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα, που ανακαλύπτει παντού και πάντα Μητσοτάκη, που σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και απλούς πολίτες. Σου είπα "φύγε από τη χώρα ερχόμαστε" γράφει ο Πολάκης στο διαδίκτυο»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε «Η θέση μας είναι στο δυτικό κόσμο, καταδικάζουμε τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας.»

«Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα αλλά έχει εμένα»

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη «σχέση» του με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεκριμένα είπε «η πολιτική ναι μεν, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμήχανη τοποθέτηση, είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα απέναντί του.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι, η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό και εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας.»

Για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός μίλησε για τις υποκλοπές, ρίχνοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον έκανε λόγο για μια λίστα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη: Συγκεκριμένα είπε: «Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε.

Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου.

«Έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο»

Ο ίδιος κ. Τσίπρας έρχεται και ρίχνει φως στην εμπλοκή του, επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα, έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο.

Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα, σε ποιους άνοιγε το δρόμο;

Επιβεβαιώνουν ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως.»

Η ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ:

{https://www.youtube.com/watch?v=8TEAdAhQkEA}

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ #Πολιτική_Επιτροπή #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα