Η Μόσχα απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία: «Αν συνεχίσετε, θα υπάρξει ανάλογη απάντηση»

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να παρακινεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση»

Tην ώρα που εκφράζεται έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην Υπερδνειστερία, το Κρεμλίνο ανεβάζε τους τόνους απειλώντας με «ανάλογη απάντηση» τη Μεγάλη Βρετανία, αν συνεχίσει να παρακινεί το Κίεβο να πλήξει στόχους στη ρωσική επικράτεια.

Tην είδηση μετέδωσε το

πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Ο Λαβρόφ κατηγορεί το Κίεβο για «θεατρινισμούς»

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύφωνα με το Tass, δήλωνε ότι το Κίεβο έκανε μια «θεατρική χειρονομία» προτείνοντας να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία στη Μαριούπολη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη - στον απόηχο των συνομιλιών του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες - ο Λαβρόβ τόνισε πως «στους Ουκρανούς αρέσει να σκηνοθετούν πράγματα, οπότε προφανώς ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ακόμη σπαρακτική σκηνή».

Κάλεσε, ακόμη, το Κίεβο να απαντήσει στις ρωσικές προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε ο Λαβρόφ, είχαν δοθεί στο Κίεβο πριν από περισσότερες από 10 ημέρες.

«Εάν μιλάμε για μια σοβαρή προσέγγιση σε ο,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, καλύτερα να απαντήσουν γρήγορα στις προτάσεις μας, οι οποίες, επαναλαμβάνω, έχουν δοθεί στην πλευρά τους για περισσότερες από 10 ημέρες και τις οποίες... ούτε ο Ζελένσκι δεν έχει ακούσει», δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις σταμάτησαν επειδή το Κίεβο δεν απάντησε στις τελευταίες προτάσεις της Μόσχας. Παρ' όλα αυτά, όπως επιβεβαίωσε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, οι αντιπροσωπείες είχαν μερικές ακόμη μακρές συνομιλίες στις 22 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Μεγάλη Βρετανία,moscha, megali vretania