Η κανέλα βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής -Τι άλλα «μαγικά» οφέλη έχει

Η κανέλα είναι ένα γνωστό ενισχυτικό γεύσης γεμάτο αντιοξειδωτικά, αλλά θα μπορούσε το αρωματικό αυτό μπαχαρικό να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας.

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο και δημοφιλές μπαχαρικό που προκαλεί άνεση και ζεστασιά. Από τα ρολά κανέλας μέχρι τους καφέδες με κανέλα, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να καταναλώσεις αυτό το ζεστό και ξυλώδες μπαχαρικό. Ακόμα και να αρωματίσεις το σπίτι σου δίνοντας του μία αίσθηση ζεστασιάς, χάρις το υπέροχο και άκρως ευεργετικό άρωμα της.

Έχεις σκεφτεί όμως ότι η κανέλα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό

καλλυντικό. Τι θα έλεγες να βάλετε αυτό το αρωματικό καρύκευμα στο πρόσωπό σου και να επωφεληθείς τα μέγιστα από τις ιδιότητες της; Ανακάλυψε όλα τα οφέλη της κανέλας για την υγεία και την ομορφιά.

Οφέλη της κανέλας Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Journal of Food Science, η κανέλα μπορεί να προάγει την ανάπτυξη χρήσιμων βακτηρίων σε ορισμένο βαθμό μόλις τα καταναλώσεις, γεγονός που μπορεί να θεραπεύσει και να βελτιώσει τη συνολική υγεία του εντέρου.

Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά

Η κανέλα περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών προστατεύοντας τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες και τις συνέπιες τους.

Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής

Η χρήση της κανέλας ως συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας εξακολουθεί να παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς το μπαχαρικό θεωρείται επίσης ερεθιστικό για το δέρμα. Ωστόσο, το ακατέργαστο μέλι είναι ένας άλλος αντιφλεγμονώδης παράγοντας που συχνά αναμειγνύεται με κανέλα για να δημιουργηθεί μια μάσκα προσώπου. Τόσο η κανέλα όσο και το ακατέργαστο μέλι περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και αυτά τα δύο συστατικά σε συνδυασμό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής.

Μπορεί να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης

Η περιεκτικότητα σε κανναμαλδεΰδη και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας μπορεί να προάγουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου καθώς και την επούλωση των πληγών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο λεπτές γραμμές στο δέρμα σας και σε μια πιο παχιά επιδερμίδα.

Είναι η κανέλα ασφαλής για χρήση στο δέρμα;

Αν και η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την ακμή και να βελτιώσει την επιδερμίδα μας, το μπαχαρικό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Πριν εφαρμόσεις κανέλα στο πρόσωπό σου, συνιστάται έντονα να κάνεις πρώτα ένα patch test στον καρπό σου για να διαπιστώσεις την αντίδραση του δέρματός σου στο μπαχαρικό.

Επιπλέον, η κανέλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ή στο σώμα εάν είσαι αλλεργική στο μπαχαρικό ή έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Πηγή: TheIssue.gr

#ΚΑΝΕΛΑ #ΥΓΕΙΑ #ΟΦΕΛΗ #ΟΜΟΡΦΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
-Τι,-ti