Η κακή συνήθεια που μας «αρρωσταίνει»

Πάντα οφείλουμε να φροντίζουμ το σώμα και το πνεύμα για να έχουμε υγεία.

Πολλές είναι οι κακές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία.

Μια από αυτές είναι η καθιστική ζωή. Η γιατρός και Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνα Μουστάκα στο Mega μίλησε για την καθιστική ζωή.

«Καθιστική ζωή σημαίνει το πόσες ώρες από αυτές που είμαι ξύπνιος,

είμαι σε κίνηση ή όχι. Βάσει ερευνών πάνω από 60% και ενίοτε το 85% της ζωής μας το περνάμε σε μια καθιστή θέση. Πλέον δεν έχει σχέση με την ηλικία», σημείωσε.

«Το θέμα με την κίνηση είναι ότι όσο μεγάλο είναι το σώμα και οι μύες μας, τόσο μεγάλη αποθήκη έχουμε για να μπορέσουμε και να βάλουμε την γλυκόζη που παίρνουμε από την τροφή. Αν λοιπόν δεν έχουμε μεγάλους μύες όσο δεν τους κινούμε, όση περισσότερη γλυκόζη και ινσουλίνη κυκλοφορεί αρχίσουμε να έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και η γλυκόζη πηγαίνει στο συκώτι, γίνεται σπλαχνικό λίπος και μετά θα γίνει υποδόριο», συνέχισε η κ. Μουστάκα.

#ΥΓΕΙΑ #ΣΥΝΗΘΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η κακή συνήθεια που μας «αρρωσταίνει»,