Η εξήγηση πίσω από τις εξάρσεις κορονοϊού στις Σεϋχέλλες μετά τους εμβολιασμούς

Μπορεί οι Σεϋχέλλες να είναι πρώτες στη λίστα με τις χώρες που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους - έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού της - ωστόσο δεν έχουν σταματήσει οι εξάρσεις κρουσμάτων από κορονοϊό.

Τι εξήγηση έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου σχετικά με το παράδοξο αυτό.

Η νήσος Σεϋχέλλες εμβολίασε πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της, πάνω από το 60% και θεωρείτο ότι ήταν ο 1ος γεωγραφικός τόπος με το υψηλότερο εμβολιασμό. Υψηλότερο και από το Ισραήλ, στοχεύοντας να διατηρήσει την κυριότερη

πηγή για την οικονομία της τον τουρισμό.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν είναι το κινέζικο της Sinopharm και της AstraZeneca. Το κινέζικο είναι ανάλογο με της AΖ και φτιάχνεται στην Ινδία.

Ενώ τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ήταν άνω του 70% για το εμβόλιο της Sinopharm, φάνηκε ότι σε πραγματικές συνθήκες η αποτελεσματικότητα ήταν αρκετά χαμηλότερη ούτως ώστε να επιτρέψουν την επαναφορά επιδημικών εξάρσεων από τον ιό παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε, βέβαια, ότι οι Σεϋχέλλες είναι ένας μικρός τόπος. Επομένως, αυτοί οι ανεμβολίαστοι μπορεί όντως να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης και επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση.

«Είναι ένα παράδειγμα του πόσο πρέπει να είμαστε συνεπείς στους εμβολιασμούς που αφορούν όλους και να υπάρχει μία συνεχής επιτήρηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησί με πληθυσμό λίγο πάνω από 97 χιλιάδες άτομα.

O αριθμητικός στόχος για την ανοσία της αγέλης δεν είναι ακριβήςΕΜΒΟΛΙΟΚΟΡΟΝΟΙΟΣΣΕΥΧΕΛΛΕΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα