Η διαφήμιση της Google στο Super Bowl που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να κλαίνε

Με το Super Bowl κάθε χρόνο να αποτελεί τον δημοφιλέστερο ετήσιο αγώνα στο αμερικανικό ποδόσφαιρο καθηλώνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, φέτος για πρώτη φορά τα βλέμματα κέρδισε αντί του αγώνα η διαφήμιση της Google που προβλήθηκε και έκανε κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους να συγκινηθούν.

Η διαφήμιση στο Super Bowl

με τίτλο Hey Google, show me photos, είχε βασικό στόχο να καταδείξει πώς η τεχνολογία βοηθάει κάποιον να θυμάται τα αγαπημένα του πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή. Πρόκειται για τον λεγόμενο «ηχητικό βοηθό» (voice assistant) στον οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε και δίνοντάς του φωνητική εντολή να μας παρουσιάζει τις αναμνήσεις που θέλουμε.

Εν προκειμένω, στη διαφήμιση ένας ηλικιωμένος άντρας ζητάει από τη Google να του δείξει φωτογραφίες από τη γυναίκα του που δεν ζει πια, τη Loretta, δίνοντας και λεπτομέρειες του κοινού τους βίου. Πηγή έμπνευσης για το διαφημιστικό στάθηκε ένας 85χρονος ο οποίος είναι ο παππούς υπαλλήλου της Google.

Αυτό που κυρίως γίνεται φανερό μέσα από την συγκεκριμένη διαφήμιση είναι το γεγονός πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να θυμόμαστε καλύτερα τα πρόσωπα που είχαν σημασία για εμάς. Με λίγα λόγια, υπό την προϋπόθεση ότι οι τεχνολογικές πλατφόρμες διατηρούνται, τότε και οι άνθρωποι θα παραμένουν μέσα από tweets, αναρτήσεις στο facebook, φωτογραφίες στο Instagram καθώς και τα βίντεο που έχουν αναρτήσει στο youtube.

Έτσι, με τη συνδρομή του «ηχητικού βοηθού» μπορούμε να διατηρούμε τις αναμνήσεις που θέλουμε στο cloud και ανά πάσα στιγμή να ανατρέχουμε σε αυτές. Φυσικά, με την ίδια ευκολία μπορούμε και να διαγράψουμε πληροφορίες που δε θέλουμε πια να τις έχουμε αποθηκευμένες.

{https://twitter.com/Google/status/1224134123519868932}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Google,Super Bowl