Η Μπακογιάννη στήριξε τον Μηταράκη που το Μαξίμου «άδειασε»: Σωστή η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας λίγο πριν το Μαξίμου «αδειάσει» τον υπουργό.

Κυβερνητικές παραφωνίες επικρατούν, λίγες ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο των

Παραπολιτικών σχολίασε πως «για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα, οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την αστυνομία όταν πρέπει. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, κατά τη γνώμη μου είναι μία σωστή απόφαση».

Το χρονικό

Ο Νότης Μηταράκης το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη φύλαξη των πανεπιστημίων και σχολίασε πως επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται».

Παρόμοια θέση είχε διατυπώσει και σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ACTION 24. «Το πλαίσιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων», είχε σχολιάσει. Μάλιστα, επισημάνθηκε από τον νέο υπουργό πως οι 1.060 διορισμένοι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την έντονη αποδοκιμασία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσπάθησε να διαχειριστεί το ζήτημα. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε πως η πρόταση σύστασης έφιππης αστυνομίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα το πρωί, ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση Μηταράκη για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έκανε λόγο για «μια εν μέρει επιτυχημένη παρέμβαση» και επανέλαβε ότι «θα δούμε πόσο ακόμα χρειάζεται». Σημείωσε ακόμα ότι «όταν τελούνται στα πανεπιστήμια αυτόφωρα αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα θα παρεμβαίνει η αστυνομία και η πανεπιστημιακή αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη».

Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία. Και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία».

Ακόμα, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει κανένα άδειασμα κανενός υπουργού, αλλά υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 18:15

#ΝΟΤΗΣ_ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ #ΝΤΟΡΑ_ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΜΑΞΙΜΟΥ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ_ΤΟΥ_ΠΟΛΙΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπακογιάννη, Μηταράκη, Μαξίμου, Σωστή,bakogianni, mitaraki, maximou, sosti