Η απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη... άργησε μια μέρα: «Εκτσογλανισμός» είναι η ασυλία του Λιγνάδη (βίντεο)

Στον «εκτσογλανισμό», λέξη που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με... μια μέρα καθυστέρηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Στη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου

Παιδείας, απάντησε μια μέρα αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας απολογήθηκε για τον απαράδεκτο παραλληλισμό της Νίκης Κεραμέως με τη Ρούλα Πισπιρίγκου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ενώ απάντησε με επίθεση... στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε περί «εκτσογλανισμού» της αντιπολίτευσης. «Εκτσογλανισμός είναι η ασυλία που απολαμβάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε συγκεκριμένα: «Χθες γίναμε μάρτυρες ενός σπάνιου περιστατικού. Ο πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου και όχι στην ψήφισή του, όχι γιατί είχε κάποια υποχρέωση, ούτε γιατί ανυπομονούσε να τοποθετηθεί αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας βομβιστικής επίθεσης σε ραδιοφωνικό σταθμό που είχε γίνει λίγες ώρες πριν.

Και για να προβεί σε μια πρωτοφανή αθλιότητα. Για να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση με την αντιπαράθεση εδώ στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά θέματα. Και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια δήλωση που εκφράζει όλη την ΚΟ μας. Το γάντι του διχασμού δεν πρόκειται να το σηκώσουμε.

Δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό κατήφορο του Μητσοτάκη. Τον χορό του διχασμού να τον χορέψετε μόνος σας. Ο αρχηγός σας είναι σε αδιέξοδο να διαχειριστεί τις κρίσεις που ο ίδιος μεγένθυνε και πολλαπλασίασε. Ντροπιάζει τη χώρα η κυβέρνηση.

Πήρε αφορμή είναι αλήθεια κ. Υπουργέ από μια άστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό σας. Διατύπωση που αμέσως απεσύρθη και σας ζήτησε συγγνώμη. Προφανώς δεν εκφράζει ούτε το κόμμα μας ούτε εμένα προσωπικά που πολλές φορές είμαι οξύτατος στην πολιτική μου όμως κριτική. Δεν σας ήταν αρκετή αυτή η συγγνώμη; Είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους απέναντι σε μια καθαρή συγγνώμη, να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει πολιτική πεζοδρομίου και να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους «τσογλάνια». Αυτό είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και διχασμού.

Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία μας αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη Δικαιοσύνη. Όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, φίλος υπουργών, έχεις ασυλία ακόμα και όταν έχεις διαπράξει το απεχθέστερο των εγκλημάτων, ακόμα κι αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας για το Εθνικό Θέατρο, Δημήτρης Λιγνάδης, που τώρα θα μας κουνάει το δάχτυλο πως ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του».

#ΒΟΥΛΗ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα