Η αλήθεια πίσω από τις επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

«Περισσότερα τα οφέλη σε σχέση με την επικινδυνότητα», αναφέρουν η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) στη Βρετανία αλλά και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Οι επιπλοκές που παρουσίασαν αρκετοί άνθρωποι μετά από τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της AstraZeneca οδήγησαν σε νέες έρευνες αλλά και σε αναβολή των εμβολιασμών σε νεαρές ηλικίες σε αρκετές χώρες.

Παρόλα αυτά η πιθανότητα να παρουσιάσει κανείς θρόμβο στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό του είναι οκτώ

φορές λιγότερο πιθανή σε σχέση με το να νοσήσει από τον κορονοϊό σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) στη Βρετανία αλλά και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναφέρουν, πάντως, ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι συγκριτικά περισσότερα σε σχέση με την επικινδυνότητα του κορονοϊού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σχεδιάζει να προτείνει στα άτομα κάτω των 40 στη Βρετανία να κάνουν άλλο εμβόλιο - αν αυτό είναι δυνατό - ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επίσης να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα.

Για τους νεότερους ανθρώπους τα πράγματα περιπλέκονται σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες...

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΜΒΟΛΙΟΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙASTRAZENECA
Keywords
Τυχαία Θέματα