Η Αδέσμευτη Φωνή Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προτείνει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων σε Καρδίτσα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο

Μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών σε Καρδίτσα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο περιλαμβάνει η επιστολή που απέστειλε η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ειδικότερα στην επιστολή σημειώνεται η ανάγκη των πληγέντων για κατεπείγοντα στεγαστικά μέτρα. Η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προτείνει:

-Προσωρινή στέγαση των οικογενειών

που έχουν άμεση ανάγκη στα αδιάθετα, κενά διαμερίσματα του ΟΕΚ, στις νέες εργατικές κατοικίες, κοντά στο νοσοκομείο Καρδίτσας και άμεση καταγραφή όλων των εργατικών κατοικιών για την στέγαση πλημμυροπαθών.

-Συνεισφορά του ΟΑΕΔ και επιχορήγηση του ποσοστού νέων δανείων (40%) για την στεγαστική συνδρομή πληγέντων. Ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να επιχορηγήσει με τα αποθεματικά του ΟΕΚ, το μερίδιο που θα υποχρεούται να πληρώσουν οι πλημμυροπαθείς αφού για παράδειγμα εάν χρειάζονται 50.000 για επισκευές κατοικίας τα 20.000 θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος ο πλημμυροπαθής, χωρίς φυσικά να φταίει για τις καταστροφές και χωρίς να διαθέτει τα χρήματα για την αποπληρωμή τους.

-Υλοποίηση νέου προγράμματος επιδότησης ενοικίου για ικανό χρονικό διάστημα μέχρι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους οι πληγέντες. Η επιδότηση ενοικίου είναι απαραίτητη και κατεπείγουσα και θα πρέπει να χορηγηθεί με γρήγορες διαδικασίες.

-Επιδότηση των δόσεων χορηγηθέντων στεγαστικών δανείων έτσι ώστε να μην απειληθούν με εξώσεις-πλειστηριασμούς οι δανειολήπτες

-Διαγραφή των δόσεων των δανειοληπτών του ΟΕΚ και όλων των οικιστών εργατικών κατοικιών στις ανωτέρω 3 Π.Ε για ένα χρόνο. Ακόμη και να μην έχουν πληγεί ορισμένοι από τους δανειολήπτες, οι οικογενειακές-οικονομικές ανάγκες τους είναι μεγάλες αφού πολύ δύσκολα θα βρουν δουλειά για τους επόμενους μήνες για να έχουν να αποπληρώνουν τις δόσεις τους

-Χορήγηση επιδομάτων ανεργίας για όλους τους ανέργους των 3 Π.Ε μέχρι να βρουν δουλειά

- Στήριξη των επιχειρήσεων με την εκπόνηση νέων προγραμμάτων επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών και των μισθών των εργαζομένων, απαλλαγμένων από προϋποθέσεις όπως να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους οι επιχειρήσεις για 3 μήνες πριν τις νέες προσλήψεις και χωρίς ηλικιακά όρια και περιορισμούς και κατηγορία εκπαίδευσης.

-Υλοποίηση νέων στεγαστικών προγραμμάτων. Αγορά διαμερισμάτων από τον ΟΑΕΔ και διάθεσή τους σε όσους έχουν ανάγκη στεγαστικής συνδρομής. Κατασκευή νέων οικισμών εργατικών κατοικιών στην Καρδίτσα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά. Να θυμίσουμε ότι ο οικισμός του ΟΕΚ στο Ληξούρι μετά τον σεισμό του 2014, δεν έχει ξανα-κτιστεί παρά τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες.

-Νέα προκήρυξη ορισμένου χρόνου άμεσα για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με προσλήψεις Διοικητικών και Μηχανικών στα ΚΠΑ2 Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Καρδίτσας καθώς και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καρδίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδέσμευτη Φωνή Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Καρδίτσα Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο,adesmefti foni ypallilon oaed, karditsa kefallonia, zakyntho