Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις καταλήψεις των εργαζομένων σε κτίρια του ΕΦΚΑ

Στήριξη παρέχει η ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που επέλεξαν τον δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων και με καταλήψεις σε κτίρια δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο νέος Φορέας Κύριας Ασφάλισης.

Με επίσημη ανακοίνωση, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι από τις 2 Ιανουαρίου 2018 σε δέκα τουλάχιστον κτίρια της Αττικής του ΟΑΕΕ

δεν υπάρχει καμία υπηρεσία καθαρισμού, είτε από συνεργεία είτε από μόνιμους υπαλλήλους. Σε αυτά τα κτίρια εργάζονται πάνω από 250 υπάλληλοι που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Ακόμα χειρότερα, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι σε τέσσερα κτίρια στην Αττική δεν λειτουργεί παντελώς κλιματισμός (ψύξη, αλλά και θέρμανση), ενώ σε αρκετά άλλα υπολειτουργεί. Αφορά τουλάχιστον 180 εργαζόμενους και αρκετές εκατοντάδες ασφαλισμένους καθημερινά.

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί σε κτίρια του ΙΚΑ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την ΑΔΕΔΥ για να τονιστεί η στήριξη που παρέχεται στους εργαζόμενους στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω – Περιστέρι, όπου για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη, για όλους τους ανωτέρω λόγους. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση των εργαζομένων εξαιτίας της αδιαφορίας από την πλευρά της διοίκησης του ΕΦΚΑ να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και υπογραμμίζει ότι είναι «αυτονόητο το δικαίωμα της εργασίας σε ανθρώπινες συνθήκες». Καλεί δε το υπουργείο Εργασίας να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα