Η Toyota ενισχύει τη στρατηγική πολλαπλών διαδρομών
Η Toyota διευρύνει και τη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζοντας συνολικά έξι νέα μοντέλα στην Ευρώπη: τρεις νέες επιλογές εντός του 2025 και επιπλέον τρεις το 2026.
Στην ετήσια εκδήλωση προϊοντικής στρατηγικής της Toyota που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μια ομάδα στελεχών από όλο τον κόσμο και την Ευρώπη παρουσίασε
Η πολυτεχνολογική στρατηγική της Toyota περιλαμβάνει την παροχή βιώσιμων επιλογών με πολλαπλές κατευθύνσεις, έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των πελατών, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής ή ιδιαίτερων συνθηκών που μπορεί να επικρατούν σε αυτές.
Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα συστημάτων κίνησης - από υβριδικά οχήματα ευέλικτου καυσίμου (flex-fuel) στη Νότια Αμερική έως νέα σεντάν μοντέλα με κυψέλες καυσίμου στην Ιαπωνία.
Στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) είναι από τις υψηλότερες παγκοσμίως, η Toyota εισάγει εντός του 2025 τρία νέα BEV και αναμένονται άλλα τρία μέχρι το 2026. Αυτή η στρατηγική, του να αφουγκράζεται τους πελάτες προσφέροντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών λύσεων, βοήθησε την Toyota να καταγράψει υψηλές επιδόσεις στην Ευρώπη, με πωλήσεις ρεκόρ 1,217 εκατομμυρίων οχημάτων το 2024.
Ο Simon Humphries, Chief Branding Officer και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota Motor Corporation, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Το ζητούμενο είναι όλοι οι πελάτες να νιώθουν ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη σωστή για τους ίδιους επιλογή.
Η ελευθερία επιλογών και ευκαιριών βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, που επιβεβαιώνεται μέσα από τη γκάμα επιλογών που παρέχουμε, καθώς και την ανάπτυξη νέων μοντέλων, που οδηγούν στην πορεία μας προς τη βιωσιμότητα.»
Συνεχίζεται το λανσάρισμα νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτωνΗ Toyota παραμένει προσηλωμένη στην απόφασή της να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV). Το αναβαθμισμένο Toyota bZ4X προσφέρει αυξημένη ισχύ, πιο σπορ εμφάνιση και βελτιωμένες επιδόσεις. Οι ισχυρότεροι και πιο αποδοτικοί ηλεκτροκινητήρες του, σε συνδυασμό με τις μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας, παρέχουν αυξημένη αυτονομία τόσο σε πραγματικές συνθήκες όσο και στις πιστοποιημένες μετρήσεις, καθώς και έως και διπλάσιες ταχύτητες φόρτισης.
Επιπλέον, το νέο Toyota C-HR+ έρχεται να ενισχύσει την παρουσία της Toyota στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βασισμένο στην αποκλειστική πλατφόρμα e-TNGA, θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Συνεχίζοντας την παράδοση του Toyota C-HR, διατηρεί την τολμηρή εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου που παραπέμπει σε κουπέ, με στόχο να προσελκύσει την προσοχή και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους πελάτες.
Μαζί με το Urban Cruiser που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Toyota εισάγει τρία νέα BEV στις κατηγορίες B, C και D-SUV που βρίσκονται στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία των Toyota και Lexus στην Ευρώπη να φτάσει τα 14 μοντέλα μέχρι το 2026.
Αυτά τα προϊόντα μηδενικών εκπομπών συμπληρώνονται από μια πλήρη γκάμα άλλων εξηλεκτρισμένων οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Μεταξύ αυτών είναι το δημοφιλές Yaris, Yaris Cross και το Corolla Cross που κινούνται από την υψηλής απόδοσης Hybrid Dynamic Force τεχνολογία, καθώς και τα Plug-in Hybrid Electric C-HR και RAV4, τα οποία μαζί με πολλά ακόμα μοντέλα προσφέρουν στους Ευρωπαίους πελάτες ένα πολυτεχνολογικό portfolio επιλογών.
Για κάθε εξηλεκτρισμένη τεχνολογία, η Toyota στα επιβατικά οχήματα, προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας 1.000.000 χλμ. και έως 11 έτη, μέσω του προγράμματος Health Check (BEV/ PHEV/ HEV) εξασφαλίζοντας την απόλυτη ηρεμία, επισφραγίζοντας την αδιαπραγμάτευτη ισχυρή αξιοπιστία κάθε τεχνολογίας και μοντέλου.
Ο Yoshihiro Nakata, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe, υπογράμμισε ότι «το 77% των οχημάτων Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται επίσης στην Ευρώπη». Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησή του «για τις ισχυρές συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές και τους πολλούς προμηθευτές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι μας στηρίζουν σε αυτή τη διαδικασία παραγωγής μεγάλης κλίμακας. Αυτό το εκτενές δίκτυο παραγωγής και εφοδιασμού συμβάλλει στην προσφορά βιώσιμης απασχόλησης για οικογένειες και κοινότητες σε όλη την Ευρώπη».
Η Lexus θα λανσάρει τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματαΗ Lexus κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενισχύοντας την παρουσία της στα BEV και προγραμματίζοντας την παρουσίαση τριών νέων μοντέλων BEV μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Το 2024, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Lexus αυξήθηκαν σε πάνω από 851.000 οχήματα, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να σημειώνουν ποσοστιαία άνοδο 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας ρεκόρ 88.184 μονάδων.
Το νέο Lexus RZ, που ενσωματώνει όλα τα στοιχεία kaizen του bZ4X, είναι το πρώτο από τα τρία νέα BEV που θα κάνουν φέτος το ντεμπούτο τους. Το RZ διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως το Steer-By-Wire και την αλλαγή εικονικών ταχυτήτων μέσω του νέου συστήματος Interactive Manual Drive, που αναβαθμίζει τη συνολική οδηγική εμπειρία.
Toyota GAZOO RacingΗ αποστολή της Toyota GAZOO Racing (TGR) για τη δημιουργία «ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων» συνεχίζεται ανεβάζοντας τον πήχη στους τομείς των επιδόσεων και της καινοτομίας. Το 2024, η Gazoo Racing κατέκτησε τους τίτλους κατασκευαστών στους αγωνιστικούς θεσμούς W2RC, WRC και WEC. Οι δραστηριότητες της Gazoo Racing στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταφράζονται σε αυθεντικές επιδόσεις με έμπνευση από τους αγώνες για τους πελάτες και εν γένει σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Toyota συνολικά στον τομέα της ανάπτυξης ενισχύοντας την πεποίθηση ότι οι αγώνες εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να κατασκευάζουν ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα. Φέτος, η Gazoo Racing θα επιστρέψει στο Nürburgring για να συμμετάσχει με το GR Yaris Nur24, ενώ το GR Yaris M Concept, ένα πρωτότυπο με τον νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης G20E, που μπορεί να λειτουργεί με καύσιμα ουδέτερου άνθρακα ή υδρογόνο, θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα της σειράς Super Taikyu στο πλαίσιο του προγράμματος εξέλιξής του.
Καύσιμα ουδέτερου άνθρακαΗ Toyota εξετάζει τις δυνατότητες των καυσίμων ουδέτερου άνθρακα για τα οχήματα δρόμου. Για αρκετά χρόνια, η εταιρεία χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και e-fuels στα αγωνιστικά της αυτοκίνητα, όπως τα GR010, GR Yaris Rally 1 και GR Supra GT4, τα οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά με 100% ανανεώσιμα καύσιμα. Τα καύσιμα αυτά προσφέρουν μια ρεαλιστική λύση για την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας, όχι μόνο για τα νέα οχήματα αλλά και για τον ήδη υπάρχοντα στόλο που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Η Toyota υποστηρίζει την τεχνολογικά ουδέτερη προσέγγιση της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών CO2, αναγνωρίζοντας ότι τα καύσιμα ουδέτερου άνθρακα αποτελούν βασικό μέρος του ταξιδιού για την υλοποίηση του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 σε ποσοστό 100%.
ΥδρογόνοΗ Toyota συνεχίζει να προωθεί τις δικές της τεχνολογίες υδρογόνου και κυψελών καυσίμου. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παρατηρείται συνεχής εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν υδρογόνο, με την TGR και την Rookie Racing να προωθούν αποτελεσματικά αυτή την τεχνολογία, συμμετέχοντας σε αγώνες όπως ο 24ωρος αγώνας Super Taikyu.
Όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου, η Toyota προχωρά στην ανάπτυξη της ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, προσφέροντας ένα πιο συμπαγές σύστημα με 20% βελτιωμένη αποδοτικότητα και αντοχή που φτάνει έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου μηδενικών εκπομπών της Toyota παρουσιάστηκε στο Παρίσι 2024, σε διάφορα οχήματα, όπως λεωφορεία και βαριάς χρήσης φορτηγά οχήματα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στον τομέα των οχημάτων βαριάς χρήσης, η Toyota συνεργάζεται με εταίρους για την ανάπτυξη μιας γρήγορης και οικονομικά βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία πιστεύει ότι τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου διαθέτουν βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στη βιομηχανία βαρέων φορτηγών, παρέχοντας γρήγορο ανεφοδιασμό και μεταφέροντας μεγαλύτερα ωφέλιμα φορτία.
Το νέο πρωτότυπο μικροκινητικότητας FT-MeΤο όραμα της Toyota για «Κινητικότητα για Όλους» περιλαμβάνει την παροχή λύσεων που καλύπτουν μια ποικιλία προσωπικών αναγκών και περιστάσεων. Το νέο πρωτότυπο FT-Me είναι ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία, σχεδιασμένο για να προσφέρει προσωπική κινητικότητα σε αστικά περιβάλλοντα, όπου η χρήση αυτοκινήτων δεν προτεραιοποιείται. Το FT-Me ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία με ηλιακά πάνελ στην οροφή, που επιτρέπουν τη φόρτιση της κύριας μπαταρίας, προσφέροντας 20 έως 30 χιλιόμετρα επιπλέον αυτονομίας την ημέρα, τα οποία καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Συνδυάζοντας premium σχεδίαση και ευελιξία, το ευρύχωρο διθέσιο όχημα προσφέρει προσβάσιμη κινητικότητα σε άτομα με διπλώματα οδήγησης χαμηλότερων κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων ηλικίας 14 ετών σε ορισμένες αγορές. Ταυτόχρονα, αποτελεί πόλο έλξης και για τους γονείς τους, καθώς και σε όσους χρειάζονται ένα δεύτερο όχημα για κοντινές μετακινήσεις. Το καινοτόμο αυτό πρωτότυπο αποτελεί μια σαφή απόδειξη της δέσμευσης της Toyota να προσφέρει επιλογές και ευκαιρίες σε όλους τους πελάτες.
#TOYOTA- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιος επιχειρηματίας αγόρασε την θρυλική Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου
- Καρδίτσα: Απάτη εκατομμυρίων σε βάρος χιλιάδων Ρομά – Λογιστής εισέπραττε παράνομα επιδόματα και συντάξεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που έριξε βενζίνη σε πρόσωπο 22χρονης - Υπέστη έγκαυμα
- Φωτιά τώρα στη Μάνδρα: Στις φλόγες τυλίχτηκε χώρος επιχείρησης
- Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 36χρονου ενοικιαστή - Βαριές κατηγορίες
- Στην Ρώμη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Αρχίζει η επαναδιαπραγμάτευση με την Hellenic Train
- Η πρόληψη του Πάρκινσον ξεκινάει από το τραπέζι - 12 τροφές που «αρρωσταίνουν» τον εγκέφαλο
- Ράσφορντ: «Ο Γκάμπριελ είναι το μεγαλύτερο ταλέντο»
- Τεμπονέρας στα Παραπολιτικά 90,1: "Ο Τσίπρας ένας εκ των πιο σημαντικών εγγυητών στην πορεία ανασύνθεσης του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου"
- Θεσσαλονίκη: 59χρονος πέταξε βενζίνη στο πρόσωπο 22χρονης μετά από καβγά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Άρση ασυλίας Πολάκη για μήνυση Λινού εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
- Ο ξηρός καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη και ενισχύει την υγεία της καρδιάς
- Καραμέρος για «καρτέλ στην ακτοπλοΐα»: Η κυβέρνηση παίρνει... άριστα και εδώ
- «Εικόνες ντροπής στα πάρκα της Αθήνας» καταγγέλλει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη
- Ποια χώρα έχει τις πιο όμορφες γυναίκες;
- Κλειστά τα σχολεία αύριο (9/5) σε Δήμο της Αττικής - Ο λόγος
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε η πληρωμή για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ
- Γιορτή της Μητέρας 2025: Ποια Κυριακή γιορτάζεται
- Τροχόσπιτα: Η Ελλάδα ήταν παράδεισος για αυτοκινούμενα - Τώρα στέλνει τους τουρίστες στην Αλβανία
- Επιδότηση σε όλους το «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και αντλίες θερμότητας

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Η Toyota ενισχύει τη στρατηγική πολλαπλών διαδρομών
- Ο Στέφανος δεν καλεί στο Συνέδριό του ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
- Κλειστά τα σχολεία αύριο (9/5) σε Δήμο της Αττικής - Ο λόγος
- Γιατρός αποκαλύπτει τον τρόπο να σταματήσετε να πεινάτε συνεχώς
- Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Τα 4 νησιά με εντελώς δωρεάν διακοπές έως και 10 ημέρες
- Ποια χώρα έχει τις πιο όμορφες γυναίκες;
- Νίκος Πορτοκάλογλου και Γιάννης Κότσιρας για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε η πληρωμή για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ
- Γιορτή της Μητέρας 2025: Ποια Κυριακή γιορτάζεται
- Ένα χρόνο έχει αγορασμένο η Βουλή τον «κόφτη» στις ομιλίες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα
- Ανδρουλάκης για Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει προανακριτική για κακουργηματικές πράξεις για τον Κώστα Καραμανλή
- Αύξηση παραβόλου και καθυστερήσεις στις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή
- Βουλή: Άρση ασυλίας Πολάκη και Ακρίτα αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας
- Συνεχίζεται η διαδικασία για την εκλογή νέου Πάπα
- Παπαστεργίου για προσωπικό αριθμό: Δεν είναι θέμα λόξας ή σκοτεινού υποκόσμου, λύνουμε θέμα πληροφορικής
- Βουλή: Άρση ασυλίας για Πολάκη και Ακρίτα προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας
- Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Πωγωνίου
- Τσίμαρης: «Μετατρέπετε τους ένστολους, τις οικογένειές τους και τους απόστρατους από δικαιούχους σε αγοραστές»
- Ημέρα της Νίκης: Τιμάται το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη