Η Ryanair ετοιμάζει σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair προανήγγειλε εκπτώσεις στα εισιτήρια αυτό το τρίμηνο, με στόχο την τόνωση της ζήτησης καθώς η πανδημία κορονοϊού μείωσε σημαντικά τον αριθμό επιβατών στα αεροπλάνα της.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair

αναμένει ότι η τεράστια ζήτηση θα οδηγήσει σε ρεκόρ αριθμών επιβατών το καλοκαίρι και υψηλότερες τιμές εισιτηρίων εάν η ανάκαμψη δεν αναστραφεί από μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα (31/1) ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάικλ Ο' Λίρι.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι προοπτικές προϋπολογισμού της ιρλανδικής εταιρείας, που «πρωταγωνιστεί» στα ταξίδια φθηνών ναύλων στην Ευρώπη, παραμένουν αβέβαιες και αυτή τη στιγμή μειώνει τους ναύλους δραστικά για να προσπαθήσει να επαναφέρει τον αριθμό επιβατών στα αεροπλάνα στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το Μάρτιο, σημειώνει το Reuters.

Ο Ο' Λίρι μίλησε σε επενδυτές, λίγο μετά τις απώλειες που εμφάνισε η Ryanair (96 εκατ. ευρώ για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021), δηλαδή σχεδόν κοντά στις εκτιμήσεις αναλυτών (101 εκατ. ευρώ) για τις ζημιές της εταιρείας. Το ίδιο διάστημα το 2020 είχε πολύ μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 321 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, η ιρλανδική εταιρεία βρίσκεται σε «λειτουργία ανάπτυξης», αλλά ο χρόνος της ανάκαμψης παραμένει απρόβλεπτος. Είναι ενδεικτικό ότι η Ryanair θεωρείται απίθανο να επιστρέψει φέτος στην πλήρωση του 95% των αεροπορικών θέσεων, όπως συνέβαινε πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ο' Λίρι.

Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει με μια επιθετική επέκταση καθώς αποκαθίσταται το σύστημα των ταξιδίων, προσφέροντας 720 νέα δρομολόγια και 15 νέες βάσεις. Όλα αυτά θα τα ανακοινώσει με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, αρχής γενομένης από 1ης Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα