Γονιμότητα ανδρών: Όσο μεγαλώνουν μειώνεται, σε ποια ηλικία συμβαίνει αυτό

Παρόλο που ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο στις γυναίκες, και στους άνδρες μειώνεται η γονιμότητα όσο μεγαλώνουν.

Αν και στις γυναίκες συχνά υπενθυμίζεται το βιολογικό τους ρολόι, πολλοί άντρες δε νιώθουν την ίδια πίεση όταν πρόκειται για το να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άντρες στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, ειδικά οι ετεροφυλόφιλοι άντρες, δεν δίνουν μεγάλη σημασία για το αν θα αποκτήσουν παιδιά και πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν όλο το χρόνο του κόσμου όταν πρόκειται για το να κάνουν τα δικά τους παιδιά. Απίθανα παραδείγματα, όπως του Μικ Τζάγκερ, που έκανε παιδί σε ηλικία 73 ετών, συχνά αναφέρονται για την ενίσχυση αυτού του επιχειρήματος.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Οι άντρες πρέπει να λάβουν πολλά πράγματα υπόψιν τους αναφορικά με τη γονιμότητά τους και το να ξεκινήσουν μία οικογένεια.

Στις πρόσφατες δεκαετίες, έχουμε δει μία σταδιακή αλλαγή με ανθρώπους να γίνονται γονείς αργότερα στη ζωή τους. Στην Αγγλία και στην Ουαλία, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες κάνουν παιδιά πιο αργά ποτέ στην καταγεγραμμένη ιστορία. Οι άντρες κάνουν παιδιά κατά μέσο όρο στην ηλικία των 34 ετών ενώ στη δεκαετία των 70 αποκτούσαν παιδιά στα 29 τους.

Υπάρχουν πολλοί περίπλοκοι λόγοι γι αυτό - συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέοι, καθώς και τις αλλαγές στις σχέσεις. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες παραμένουν στον τομέα της εκπαίδευσης παραπάνω και χρειάζονται περισσότερα χρόνια για να χτίσουν τις καριέρες τους.

Τέλος, οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη πίεση να κάνουν παιδιά σε μία εποχή κατά την οποία μπορούν να τους χαρίσουν το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Όσο μεγαλώνεις η γονιμότητα σου δεν είναι η ίδια, διαβάστε περισσότερα στο News4Health.gr

#ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ #ΑΝΤΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα