Γιώργος Παπανδρέου: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η δήλωση Αθανασίου

Θέση για τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Με μακροσκελή του ανάρτηση στα social media, ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η δήλωση αυτή: “υπονομεύει κάθε έννοια δημοκρατικού

πολιτεύματος που στηρίζεται στην ισοτιμία και την ισονομία, στο σεβασμό και την προστασία των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Παράλληλα προσέθεσε πως: “η δημοκρατία δεν μπορεί να εδράζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων του πολίτη και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, ούτε και στον διαχωρισμό τους ανάλογα με τη θρησκεία, την πολιτική άποψη ή την εθνοτική καταγωγή τους”.

Στο ίδιο ύφος ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως:  “Οι Δημοκρατίες εδράζονται στην ισότιμη ισχύ και εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι στον νόμο των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων”.

Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, επιβαρύνει περαιτέρω τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Υπονομεύει και την ενότητα της Ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές της δυνάμεις για ουσιαστικές αλλαγές” τονίζει ο Γ. Παπανδρέου που προσθέτει πως:

“Οι δηλώσεις αυτές βλάπτουν σοβαρά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ενώ είναι πολλοί που θα θελήσουν να τις αξιοποιήσουν για να κατηγορήσουν την Ελλάδα για διακρίσεις απέναντι σε Έλληνες και μουσουλμάνους. Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί – και δεν πρέπει, να ανεχτεί οποιονδήποτε διαχωρισμό“.

“Όταν τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές δε, προέρχονται από αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου, τότε η καταδίκη δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται και άμεση αντίδραση παραδειγματικού χαρακτήρα, με σκοπό να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Αναρωτιέται κανείς, αν η ηγεσία της κυβέρνησης της ΝΔ, κατανοεί τον λάθος δρόμο που άνοιξε με τις επιλογές της.” καταλήγει η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Παπανδρέου, Απαράδεκτη, Αθανασίου,giorgos papandreou, aparadekti, athanasiou