Γνωστά χάπια αδυνατίσματος «κόβουν μαχαίρι» κακές συνήθειες και εθισμούς

Ασθενείς που λάμβαναν το φάρμακο για τον διαβήτη, που παράλληλα έχει επίδραση στην απώλεια βάρους με σεμαγλουτίδη που χορηγούνται με ιατρική συνταγή ανέφεραν οτι τους βοήθησε να κόψουν εθισμούς όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα ψώνια ακόμα και το φάγωμα των νυχιών.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν το υπερπαραγωγικό φάρμακο για την απώλεια βάρους αναφέρουν ένα ασυνήθιστο πρόσθετο όφελος - είναι απαλλαγμένοι από άλλους εθισμούς που συνήθιζαν να κυβερνούν τη ζωή τους.

Οι χρήστες σε όλη τη χώρα ισχυρίζονται ότι η λαχτάρα τους για τσιγάρα και αλκοόλ έγινε λιγότερο έντονη όταν άρχισαν να παίρνουν

την ένεση αδυνατίσματος. Άλλοι λένε ότι κακές συνήθειες όπως το δάγκωμα των νυχιών τους, το να πειράζουν το δέρμα τους και τα καταναγκαστικά ψώνια εξαφανίστηκαν επίσης σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το φάρμακο βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος μιμούμενοι την ορμόνη GLP-1, η οποία περιορίζει την πείνα και επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι ενός ατόμου, αφήνοντάς τους να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει να μπει τέλος στις ανθυγιεινές επιθυμίες.

Μερικοί ερευνητές είναι ενθουσιασμένοι που μπορεί κατά λάθος να βρήκαν φάρμακο κατά του εθισμού. Υπολογίζεται ότι ένας στους 60 ενήλικες στις ΗΠΑ έχει συνταγή για τέτοια χάπια.

Κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας για να διαπιστωθεί εάν η σεμαγλουτίδη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν να πίνουν και να καπνίζουν.

Η σεμαγλουτίδη, το δραστικό συστατικό των χαπιών, μιμείται το πεπτίδιο-1 (GLP-1) που μοιάζει με γλυκαγόνη - μια ορμόνη στον εγκέφαλο που προτρέπει το σώμα να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας την όρεξη.

Αρχικά δημιουργήθηκε για τον διαβήτη καθώς όπως προαναφέρθηκε η σεμαγλουτίδη ενεργοποιεί το πάγκρεας να απελευθερώσει ινσουλίνη μιμούμενος μια ορμόνη που ονομάζεται πεπτίδιο 1 που μοιάζει με γλυκαγόνη (GLP-1).

Η ορμόνη περιορίζει επίσης την πείνα και επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι ενός ατόμου, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Φαίνεται επίσης να επηρεάζει τον εγκέφαλο. Το GLP-1 επηρεάζει τις οδούς ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, το μονοπάτι ανταμοιβής που είναι το κλειδί για τους εθισμούς.

Πράγματα όπως το φαγητό και το σεξ απελευθερώνουν ντοπαμίνη στον εγκέφαλο και το θετικό συναίσθημα που έχουμε μας παρακινεί να επαναλάβουμε τις συμπεριφορές.

Σε εξαρτημένους, αυτός ο μηχανισμός μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να έχουν λιγότερους υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλό τους, που σημαίνει ότι η ίδια ανταμοιβή μπορεί να προσφέρει λιγότερη ευχαρίστηση.

Οι ερευνητές είπαν ότι αναμένουν να δημοσιευτούν σύντομα πολλές μελέτες με τη σεμαγλουτίδη που θα δείχνουν θετικά αποτελέσματα.

Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της σεμαγλουτίδης είναι ακόμα άγνωστες.

Ο Δρ Christopher McGowan, ειδικός στην απώλεια βάρους με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, είπε στο DailyMail.com ότι η χρήση του φαρμάκου για απώλεια βάρους είναι μια δια βίου «δέσμευση».

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς συσσώρευαν τα δύο τρίτα του βάρους που είχαν χάσει με τα φάρμακα, μόλις μήνες μετά τη διακοπή τους, και οι περισσότεροι θα έπρεπε να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ενέσεις για πάντα για να διατηρήσουν τα αποτελέσματά τους.

Οι χρήστες του φαρμάκου έχουν επίσης διαπιστώσει ότι υποφέρουν από ταχεία απώλεια μυών, τείνοντας να χάνουν περισσότερους μύες παρά λίπος ενώ λαμβάνουν το φάρμακο.

Πηγή: Daily Mail

#ΧΑΠΙ #ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ #ΕΘΙΣΜΟΣ #ΤΣΙΓΑΡΟ #ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα