Γλυκά Νερά: Φεύγει μια για πάντα από το σπίτι ο πιλότος (βίντεο)

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν, συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Τραγική φιγούρα είναι ο σύζυγος της, ο 32χρονος πιλότος και η κόρη τους, οι οποίοι καλούνται με συνεχίσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος πρόκειται να φύγει για πάντα από το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Ο 32 χρόνος πιλότος δεν έχει καταφέρει ακόμα να επιστρέψει στο σπίτι που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της συζύγου του.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το απόγευμα της Δευτέρας να είναι μια από τις τελευταίες φορές που μετέβη στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η απόφαση να ζήσει με την κόρη του μακριά από το σπίτι μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε με τόση αγριότητα η σύζυγός του, έχει παρθεί.

Πολύ σύντομα, το σπίτι θα αδειάσει και ο νεαρός πατέρας θα συνεχίσει μακριά τη ζωή του, αγκαλιά με τη κόρη του.

Καλλιακμάνης για Γλυκά Νερά: Υπάρχουν κενά στο έγκλημα

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφερόμενος ειδικά στο σκίτσο, εξήγησε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες.

Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει, τόνισε ο κ Καλλιακμάνης, ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση.

Επίσης, θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. "Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, υπάρχουν 'κενά' σε αυτό το έγκλημα", υπογράμμισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη ορφανού γενετικού υλικού. Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο ίχνος γενετικού υλικού.

Ελάχιστα τα ευρήματα στο σπίτι

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» τα μοναδικά ευρήματα που φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα αποτύπωμα -άσχετου με το έγκλημα- αλλοδαπού εργάτη κι ένα πελματικό αποτύπωμα του 32χρονου πιλότου στην κολλητική ταινία με την οποία είχε δεθεί στο πρόσωπο, στο σώμα και στα πόδια.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην ταινία αυτή δεν βρέθηκαν και ίχνη από γάντια (μπορεί να υπήρχε επικόλληση τμήματος πλαστικών γαντιών, ίνες υφασμάτινου κλπ.) που προφανώς φορούσαν οι ληστές, αφού δεν άφησαν κανένα άλλο ίχνος στο σπίτι.

Επίσης δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA στα δάκτυλα και στα νύχια της 20χρονης Καρολάιν, παρότι, σύμφωνα με τις περιγραφές του συζύγου της, η 20χρονη πάλεψε με τον δολοφόνο της.

DNA

Σημειώνεται ακόμη ότι η βάση DNA των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον σήμερα τους γενετικούς τύπους 18.500 ατόμων, ενώ υπάρχει κι ένα ζωτικής σημασίας αρχείο με 21.000 «ορφανά» δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί σε τόπους εγκληματικών επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών κλπ.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχεδόν όλοι οι δράστες σοβαρών εγκληματικών ενεργειών την τελευταία δεκαετία έχουν δώσει δείγματα γενετικού υλικού κι έχουν καταγραφεί.

Ανάμεσά τους και το παράθυρο από το οποίο μπήκαν και βγήκαν από το σπίτι

Το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης, ούτε γυαλιά ήταν σπασμένα κάτω, ούτε το τελάρο είχε ίχνη από κατσαβίδι

Ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στο πάτωμα, στη μέση του δωματίου στο υπόγειο και γύρω υπήρχαν διάσπαρτες πεταμένες βίδες. Τι προβληματίζει τις αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mega, το γεγονός ότι η έρευνα των αστυνομικών και των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς, προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν και το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων της Καρολάιν.

Το πιο εντυπωσιακό δε για τους έμπειρους αστυνομικούς, είναι ότι ακόμα και στην κολλητική ταινία την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για να δέσουν τον νεαρό πιλότο, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος γενετικού υλικού, παρότι φέρονται να έμειναν στη μεζονέτα αρκετή ώρα και έψαξαν όλους τους χώρους.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν, τουλάχιστον προς το παρόν, δέκα ακόμη ανεξιχνίαστες ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες κι όπου πάλι δεν υπήρχαν σημαντικά ευρήματα, όπως στην περίπτωση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά.

Στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας οι έρευνες

Η έρευνα των Αρχών επικεντρώνεται πλέον στα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας και τη σάρωση της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενεργοποιήθηκαν κινητά μίας χρήσης και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν οι ληστές – δολοφόνοι.

Όσον αφορά το «ηλεκτρονικό» σκίτσο που φέρεται να έχει δημιουργηθεί με βάση την κατάθεση του 32χρονου πιλότου που ανέφερε ότι είδε έναν από τους δράστες που του έπεσε η μάσκα που φορούσε, θεωρείται ότι δεν είναι προς το παρόν μεγάλης σημασίας.

Πιο σημαντική θεωρήθηκε η διαδικασία αναγνώρισης του δράστη από ένα ηλεκτρονικό αρχείο περίπου 150.000 εμπλεκομένων σε εγκληματικές ενέργειες που διαθέτει το Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΚΑΡΟΛΑΙΝΕΙΔΗΣΕΙΣΠΙΛΟΤΟΣΕΓΚΛΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα