Αγία Βαρβάρα: Σύλληψη 44χρονης που παρίστανε την κοινωνική λειτουργό για να αποσπά χρήματα

Μια γυναίκα 44 ετών που προσποιούνταν πως ήταν κοινωνική λειτουργός για να αποσπάσει χρήματα από πολίτες, συνελήφθη από την αστυνομία στην Αγία Βαρβάρα.

Χειροπέδες πέρασαν άνδρες της ΔΙΑΣ σε μια 44χρονη γυναίκα, που προσποιούνταν πως ήταν κοινωνική λειτουργός για να αποσπάσει χρήματα από πολίτες. Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα,

μετά από καταγγελία πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, στην αυτόφωρη σύλληψη μιας 44χρονης προχώρησαν οι αρχές το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (20/05) στη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής.

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, με τη γυναίκα να κατηγορείται για απάτη και αντιποίηση Δημοτικής Υπηρεσίας. Η γυναίκα προσποιούμενη την κοινωνική λειτουργό Δήμου, πήγε σε σπίτι γυναίκας και της ζήτησε χρηματικό ποσό, ώστε να δρομολογήσει τις διαδικασίες παροχής οικονομικού βοηθήματος από τον Δήμο. Η άλλη γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη και κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Τότε, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν την 44χρονη, την οποία οδήγησαν στο Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε φωτοαντίγραφο καταστατικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου.

\Μετά από έρευνα προέκυψε ότι η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο με τη βοήθεια συνεργού της που τη μετέφερε με όχημα και με πρόσχημα τη χρηματική αρωγή για «φιλανθρωπικούς» σκοπούς, αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Ακόμη εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης, με την κατηγορούμενη να υποδύεται τη Δημοτική αστυνομικό και να αποσπά από γυναίκα 150 ευρώ για «φιλανθρωπικό» σκοπό. Σημειώνεται πως η 44χρονη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ συλληφθείσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξιχνιάστηκαν άλλες έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πελατών ταξί με φερόμενο ως δράστη 25χρονο οδηγό

Την ίδια ώρα, στην εξιχνίαση έξι επιπλέον περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πελατών ταξί, από 25χρονο οδηγό, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Όπως ανακοινώθηκε, σημειώνεται ότι σε βάρος του οδηγού ταξί, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος, κινούμενος τις βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά. Για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής τους κάρτας.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν. Στη συνέχεια, ο 25χρονος μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, έκανε ανάληψη χρηματικών ποσών και αγορές προϊόντων.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο κατηγορούμενος οδηγός αποκόμισε συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ποσό 17.500 ευρώ.

ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΛΛΗΨΗΕΛΑΣΑΣΤΥΝΟΜΙΑΧΡΗΜΑΤΑΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΔΗΜΟΣΔΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Βαρβάρα, Σύλληψη 44χρονης,agia varvara, syllipsi 44chronis