Γίνεσαι «μούσκεμα» κάθε καλοκαίρι; Το μυστικό για την υπερβολική εφίδρωση

Αν το καλοκαίρι το πρόσωπό σου ιδρώνει υπερβολικά υπάρχει αιτία, αλλά και τρόπος για να το αντιμετωπίσεις.

Υποθέτουμε ότι γνωρίζεις την «αμηχανία» του να ιδρώνεις και να χύνονται... κουβάδες από το πρόσωπό σου το καλοκαίρι. Πρώτα αισθάνεσαι λίγο να ζεσταίνεσαι, στη συνέχεια ιδρώτας συγκεντρώνεται στο μέτωπό σου και πριν περάσει πολλή ώρα, ο ιδρώτας τρέχει στα μάγουλά σου και στάζει. Είναι δυσάρεστο. Είναι ενοχλητικό. Είναι μια

σκέτη «κόλαση».

Ο ιδρώτας στο πρόσωπο είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Το πρόσωπό είναι γεμάτο με ιδρωτοποιούς αδένες που βγάζουν υγρασία όταν έχει ζέστη για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε δροσεροί, με τη διαδικασία αυτή να ονομάζεται θερμορύθμιση.

Ορισμένοι, ωστόσο, ιδρώνουν υπερβολικά. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για αυτό, ο πρώτος από τους οποίους είναι η πρωτοπαθής υπεριδρωσία, μια κατάσταση κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι υπερδραστήριοι. Η υπεριδρωσία είναι σε μεγάλο βαθμό γενετική και μπορεί να προκληθεί από τη ζέστη, μαζί με το στρες και το άγχος, αλλά και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών όπως είναι ο καφές.

Δεν υπάρχει οδηγός για το τι συνιστά «υπερβολική εφίδρωση», αλλά εδώ είναι μερικές ενδείξεις ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά: Τα ρούχα σου είναι συνεχώς βρεγμένα, το δέρμα σου παραμένει υγρό για ώρες ή είσαι επιρρεπής σε δερματικές μολύνσεις στις περιοχές που έχεις την τάση να ιδρώνεις.

Υπάρχει επίσης η δευτεροπαθής υπεριδρωσία, όπου η εφίδρωση του προσώπου προκαλείται από μια υποκείμενη κατάσταση, όπως, μεταξύ άλλων, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, ο πυρετός, μια λοίμωξη, ένα μεταβολικό πρόβλημα ή μια καρδιοπάθεια. Η δευτεροπαθής υπεριδρωσία μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταθλιπτικών -όπως η νορτριπτυλίνη και η δεσιπραμίνη-, των οπιούχων και ορισμένων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue

#ΙΔΡΩΤΑΣ #ΜΥΣΤΙΚΟ #ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα