Γιατί δεν έχει σχέση ο σεισμός της Κρήτης με αυτόν της Αλβανίας - Τι λένε οι σεισμολόγοι (vid)

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Έλληνες σεισμολόγοι για την ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης λίγο πριν τις 09.23 το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας ότι το εστιακό του βάθος είναι αρκετά μεγάλο… «το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το σεισμό.

Συνήθως

αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να δώσει και πολύ μεγαλύτερο σεισμό. Η συγκεκριμένη δόνηση είναι ενδιάμεσου βάθους, δεν είναι στην επιφάνεια.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό που δεν δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία», συμπλήρωσε.

Ο κύριος Τσελέντης με την σειρά του τόνισε πως ο σεισμός είναι ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και πως λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Όπως είπε ο ίδιος:

«Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση».

Τέλος, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σημείωσε κι αυτός με την σειρά του ότι ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας, ενώ τόνισε πως δεν εμπνέει καμία ανησυχία για περαιτέρω δονήσεις.Αυτό τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας σημείωσε ότι ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας, ενώ τόνισε δεν εμπνέει καμία ανησυχία για περαιτέρω δονήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα