Γιατί αντέχει η Ζωή
Η άποψη ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα ξεφουσκώσει όταν τα Τέμπη πάψουν να κυριαρχούν στην επικαιρότητα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Οι δημοσκόποι, ο ένας μετά τον άλλο, διαπιστώνουν ότι εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και δεν αποκλείουν πλέον ότι αυτό μπορεί να μην αλλάξει μέχρι τις εκλογές.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για του οποίους το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν φεύγει από τη δεύτερη θέση, από την οποία εκτόπισε το ΠΑΣΟΚ μετά τα συλλαλητήρια
Ενας είναι ότι έχει γίνει το κύριο κόμμα διαμαρτυρίας και υποδέχεται την κοινωνική δυσφορία απέναντι στην κυβέρνηση, όχι μόνο για τους χειρισμούς μετά την τραγωδία των Τεμπών, αλλά για όλα, πείθοντας όλο και περισσότερους ότι ασκεί μαχητική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση.
Αλλος είναι ότι έχει πολυσυλλεκτικότητα στις ψήφους που προσελκύει, με εισροές από όλα σχεδόν τα κόμματα (εκτός από τα ακροδεξιά).
Εχοντας, μάλιστα, τη μεγαλύτερη επιρροή στις νεαρές ηλικίες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, εφόσον δεν γίνει κάποιο μεγάλο λάθος, να σταθεροποιηθεί, δημοσκοπικά, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco είπε στον ρ/σ Παραπολιτικά, συζητώντας με τον Δ. Τάκη, ότι αν το καλοκαίρι η Πλεύση Ελευθερίας εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, η τάση αυτή θα είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμη στη συνέχεια.
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η Πλεύση Ελευθερίας φουσκώνει επειδή το Μέγαρο Μαξίμου την έχει επιλέξει ως αντίπαλο για να στήσει το δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος¨. Στη ΝΔ πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο, ότι της έδωσαν χώρο τα συστημικά κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, υιοθετώντας τη λαϊκιστική ρητορεία της και συνεργαζόμενα για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Γίνατε ουρά της Κωνσταντοπούλου», «οι πολίτες πάντα προτιμούν το πρωτότυπο από το αντίγραφο» είναι δυο φράσεις που λέγονται από κυβερνητικά στελέχη εδώ και μήνες.
Ακόμη και αυτή η αντιπαράθεση, ποιος φταίει για τη δημοσκοπική εκτίναξη της Πλεύσης Ελευθερίας, ευνοεί το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που πρωταγωνιστεί στην πολιτική συζήτηση.
Το αδύνατο σημείο της είναι ο προσωποπαγής χαρακτήρας του κόμματος και η έλλειψη προγράμματος σε συνδυασμό με την παρακαταθήκη του 2015-2016 όταν προέτασσε τη διαγραφή του χρέους και το κλείσιμο των ΜΜΕ της διαπλοκής.
Οτι το κόμμα ταυτίζεται με το πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν είναι απαραίτητα κακό σε μια συγκυρία στην οποία η πυγμή του αρχηγού αρέσει σε πολλούς γιατί τους δημιουργεί ασφάλεια. Από την άλλη, όταν ένα κόμμα ανεβαίνει δημιουργούνται ουρές στον προθάλαμό του από ενεργούς ή επίδοξους πολιτικούς.
Για το πρόγραμμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει μια μάλλον καλή απάντηση λέγοντας ότι ένα κόμμα του 3% θα ήταν υποκριτικό να καταθέσει κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά τώρα που ο λαός της δίνει τέτοια εντολή, ετοιμάζεται και θα ετοιμάσει.
Το πιθανότερο είναι ότι η πορεία της Πλεύσης Ελευθερίας θα εξαρτηθεί από τα λάθη της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των ανταγωνιστών της στον προοδευτικό χώρο, ενεργητικά και παθητικά, με δεδομένο ότι η συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης είναι προς όφελός της.
#ΖΩΗ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ #ΠΛΕΥΣΗ_ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σεισμός στη Χαλκιδική - Πόσα Ρίχτερ, πού το επίκεντρο
- Οταν η τραγωδία πέφτει ανήμερα Πάσχα
- ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ Η ΧΡΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ email ΓΙΑ online ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ social media
- Δις ισόβια για φόνους που δεν έκανε: Η αιματηρή Κυριακή του Πάσχα στο Οίτυλο Λακωνίας
- Γιατί Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα σε διαφορετικές ημερομηνίες.
- Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία - Πώς θα κλείσετε ραντεβού
- Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου
- Εκρηκτικό Πάσχα στο Νέο Κόσμο: Μολότοφ, εκρήξεις, επεισόδια και συλλήψεις έξω από τον ναό της Αναλήψεως στην οδό Λαγουμιτζή
- Εορτολόγιο: Κυριακή του Πάσχα – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Απριλίου
- Ανάσταση με βόμβες μολότοφ στον Νέο Κόσμο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Εντολή Νετανιάχου στον ισραηλινό στρατό να πιέσει τη Χαμάς
- Αρνί και κατσίκι σε σούβλα ή στον φούρνο: Πόση ώρα πρέπει να ψήνονται
- Κυριακή του Πάσχα: Τι ώρα τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» - Η δεύτερη Ανάσταση
- Συνταξιοδότηση με 25ετία αλλά με όριο ηλικίας - Οι τυχεροί του 2025
- Ζάκυνθος: Ελεύθεροι υπό όρους οι κυνηγοί που ξυλοκόπησαν εθελοντές
- Χριστός Ανέστη: Ευχές και καλό Πάσχα από το Dnews - Η Ελλάδα γιορτάζει την Ανάσταση
- Μήνυμα Κωνσταντοπούλου για Πάσχα: Αυτές οι μέρες συμπίπτουν φέτος με τα γενέθλια της Πλεύσης Ελευθερίας
- Η πιο δροσερή, πολύχρωμη και αρωματική σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι
- Χριστός Ανέστη: Μέχρι πότε το λέμε το 2025
- «Χριστός Ανέστη»: Ποια είναι η αναστάσιμη προσευχή και μέχρι πότε τη λέμε

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Γιατί αντέχει η Ζωή
- Ανάσταση: Με κατάνυξη και πλήθος πιστών το Χριστός Ανέστη από άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα
- Με τι καιρό το ψήσιμο του οβελία - Έρχονται βροχές από Δευτέρα του Πάσχα
- Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ
- Συνταξιοδότηση με 25ετία αλλά με όριο ηλικίας - Οι τυχεροί του 2025
- Αρνί και κατσίκι σε σούβλα ή στον φούρνο: Πόση ώρα πρέπει να ψήνονται
- Αρνίσια τηγανιά, ο αξεπέραστος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι
- Η πιο δροσερή, πολύχρωμη και αρωματική σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι
- Ψητό cheesecake με φράουλες, το γλυκό έκπληξη στο τραπέζι της Λαμπρής
- Κυριακή του Πάσχα: Τι ώρα τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» - Η δεύτερη Ανάσταση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάκτυλά του ο 15χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα
- Στον πάγκο της Κάρντιφ ο Ράμσεϊ, μετά την απόλυση του Ρίζα
- Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα Κυριακή 20/4
- Ρουκετοπόλεμος Χίος 2025: Η νύχτα έγινε μέρα στον Βροντάδο
- Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου - Οι «ρίζες» του εθίμου
- Πάσχα: Το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού για το πασχαλινό τραπέζι - Τι συμβολίζει
- "Ταυτισμός": Η πρώτη πανελλαδικά ομάδα με ηθοποιούς στο φάσμα του αυτισμού
- Μοναδικό θέαμα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο
- Η οικονομική πολιτική Τραμπ στο παρά πέντε: Ενίσχυση της ανησυχίας για δασμούς και πληθωρισμό
- Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε Πάσχα στον Θεολόγο – Δείτε σπάνιο βίντεο της μεγάλης σταρ από το 1992