Γιάννης Οικονόμου: Οι «τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης» και η κυβερνητική θέση για την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, από τη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα, αναφορικά με τη συνεργασία Κυβέρνησης - Δήμου και τα έργα για την αναβάθμιση το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τις φωτιές, ανέφερε ότι η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, ενώ είναι καλύτερη γενικά η εικόνα στο (κάθε) πεδίο. Παράλληλα,

ανέφερε ότι έχουμε περισσότερους πυροσβέστες, περισσότερα μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και αναφέρθηκε στο σχέδιο της χώρας απέναντι στις ανατιμήσεις των λογαριασμών ρεύματος και όχι μόνο, ενώ έκανε λόγο για «αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και κατάργηση στα ψιλά γράμματα».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι έγιναν δεκτά τα αιτήματα της Ελλάδας για το φυσικό αέριο και τη συμφωνία της ΕΕ για τη μείωση της κατανάλωσής του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης:

στο gov.gr.wallet στον ενιαίο αριθμό 1555 του υπουργείου Εργασίας (ένας αριθμός αντί 7 τηλεφωνικών κέντρων) τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022 (βάσεις 2022) ανακοινώθηκαν τέλη Ιουλίου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα για τη διαφάνεια γύρω από τους πόρους του Ταμείου.

Επιπλέον, υπενθύμισε (σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη) τη θέση τη δική του και της κυβέρνησης για την ανάγκη να διαλευκανθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (συνεδριάζει σήμερα 14:00) ώστε να βγουν συμπεράσματα από την έρευνα αναφορικά με το predator και την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε αρκετά παραδείγματα από το εξωτερικό παρόμοιων υποθέσεων με ευρωβουλευτές που αντιμετώπισαν απόπειρα υποκλοπής κινητού, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα «παγκόσμιο».

«Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για να αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση της Τουρκίας» ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε ερώτηση για την Τουρκία και το γεωτρύπανο που θα «βγει» στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Παράλληλα, αναφορικά με την απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη (67 ημέρες απεργίας πείνας) και τα επεισόδια στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση το θεσμικό πλαίσιο», ενώ ανέφερε ότι «ερευνώνται τα όσα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης για πιθανή αστυνομική βία».

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στη Θεσσαλονίκη:

{https://www.youtube.com/watch?v=Wwy1OfQKDO4}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Οικονόμου,giannis oikonomou