Γερουλάνος: Να αξιοποιηθούν τα πλεονάσματα του Δήμου προς όφελος των πολιτών

Στην ανάγκη σωστής αξιοποίησης των πλεονασμάτων που δημιούργησε η διοίκηση του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθήναιων αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Παύλος Γερουλάνος. Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας δεν παρέλειψε, εκτός από το να εξυμνήσει την προσπάθεια της νυν δημοτικής αρχής, να αφήσει αιχμές στις διοικήσεις που προηγήθηκαν και κατά την άποψη του έφεραν το Δήμο σε οικονομικό τέλμα.

Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση

που θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα οικονομικά πλεονάσματα, ο Παύλος Γερουλάνος βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την αναβάθμιση, μέσω αναπλάσεων, των πιο υποβαθμισμένων περιοχών.

"Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικονομικά πλεονάσματα, βάζοντας τέλος στην οικονομική αιμορραγία που προκάλεσαν οι προηγούμενες διοικήσεις, παρά τις διαδοχικές κρίσεις. Αυτούς τους πόρους πρέπει τώρα να τους αξιοποιήσουμε στη σωστή κατεύθυνση, σε επενδύσεις σημαντικές για την πόλη. Η βελτίωση της προσβασιμότητας, για παράδειγμα, είναι μια παρέμβαση αφενός κοινωνικά υπεύθυνη και, αφετέρου, οικονομικά σημαντική. Το να φτιάξουμε, δηλαδή, τα πεζοδρόμια, ώστε να μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια μέσα στην πόλη μία μάνα με παιδικό καρότσι, ένα άτομο με αναπηρία, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Η αναβάθμιση γειτονιών που σήμερα μοιάζουν ξεχασμένες είναι ένα άλλο παράδειγμα. Αξίζει να ξεκινήσουμε τις αναπλάσεις από περιοχές όπως οι δρόμοι κάτω από την Ομόνοια ή τα Σεπόλια. Αυτό θα συμβάλει τόσο στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων όσο και στην ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη της πόλης, σε στέρεες βάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα