Ομοσπονδία οικοδόμων: Εργοδοτικό έγκλημα το δυστύχημα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Μέτρα ζητά από το Υπουργείο Εργασίας η Ομοσπονδία Οικοδόμων κάνοντας λόγο για υποστελεχομένες Επιθεωρήσεις Εργασίας, που έχουν ως αποτέλεσμα τα εργοτάξια να έχουν γίνει «αρένες θανάτου» και οι οικογένειες των οικοδόμων να μη ξέρουν αν θα γυρίσει από τη δουλειά στο σπίτι ο δικός τους άνθρωπος.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που συνέβη σήμερα στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ,

στη Ν.Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του εμάς 60χρονος εργαζόμενος.

«Σε συνθήκες παγετού, που δυσκολεύουν την εργασία των οικοδόμων, η εργοδοσία υποχρέωσε το συνάδελφό μας μαζί με άλλους οικοδόμους να δουλέψουν πάνω στους πυλώνες, σε πολύ μεγάλο ύψος.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε από την εργοδοσία ότι το φταίξιμο βρίσκεται στη μεριά των συναδέλφων μας που χάνουν ότι πολυτιμότερο έχουν, τη ζωή τους.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι με όλους τους τρόπους θέλουν να βγάλουν κέρδος, να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες».

Η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους, μαζί με το συνδικάτο και την Ομοσπονδία τους να υπερασπιστούν τη ζωή τους και να επιβάλλουν μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Επίσης καταγγέλλουν το Υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι διαχρονικά, δεν παίρνει μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι στους χώρους δουλειάς ώστε να μην υποχρεώνονται οι οικοδόμοι, με πάγο, με χιόνια, με βροχές, να εργάζονται χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο των 30 και 35 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα