Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η Τουρκία δε θα εμποδίσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία «δε θα εμποδίσει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», εάν υποβληθεί σχετικό αίτημα.

«Η Τουρκία δεν σκοπεύει να εμποδίσει την ένταξη, επομένως είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Άγκυρα κατά τρόπο ο οποίος δεν θα καθυστερήσει την διαδικασία ένταξης» των δύο χωρών, δήλωσε ο γενικός Γραμματέας του

ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο.

«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος. Έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες. Όταν ένας σύμμαχος εγείρει ανησυχίες, έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι είμαστε σε θέση να καθίσουμε και να βρούμε συναινέσεις για να προχωρήσουμε. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση. Όλοι αναγνωρίζουν την ιστορικότητα της στιγμής».

Για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανάφερε τα εξής:

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιάσει η Μόσχα. Απέτυχαν να πάρουν το Κίεβο, αποσύρονται από το Χάρκοβο και η μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς βρίσκεται σε τέλμα».

«Η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους της», υπογράμμισε ο επικεφαλής της συμμαχίας και διαβεβαίωσε πως το Κίεβο «μπορεί να κερδίσει» αυτό τον πόλεμο.

#ΓΕΝΣ_ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΝΑΤΟ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα