ΑΕΚ: Ένα Βατερλώ χωρίς προηγούμενο!

To μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε μια από τις καθιερωμένες επιθεωρήσεις του στα έργα της «Αγιά Σοφιάς».

Σε μερικούς μήνες η ΑΕΚ μπαίνει στο νέο της «σπίτι» και το αφεντικό της Ενωσης θέλει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια. Όλα εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως αποδείχθηκε μερικές ώρες μετά την επίσκεψή του στης Φιλαδέλφειας τα μέρη.

Το βράδυ του Σαββάτου στις τάξεις του Δικεφάλου βίωσαν ένα… Βατερλώ δίχως προηγούμενο. Κόντρα στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη,

η ΑΕΚ έπαιζε… τα ρέστα της χρονιάς θέλοντας απλά να κερδίσει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Με τα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία ως το 78′ η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου προηγούνταν με 2-0. Είχε το εισιτήριο στην αγκαλιά της, στις αποσκευές για την Αθήνα.

Πως να χαθεί ποια η πολυπόθητη νίκη; Κι όμως η ΑΕΚ απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος ότι έχει δεκάδες τρόπους για να χάνει ένα δικό της ματς. Κάθε φορά πρωτοτυπεί. Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γράψει κανείς για τα… κατορθώματά της από το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκλείστηκε στο ΟΑΚΑ από την άσημη Βελέζ έως και το Σαββατόβραδο στο «Κλ. Βικελίδης».

ΑΠΟΤΥΧΙΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και δεν είναι λίγοι που είπαν πως η ΑΕΚ πήρε φέτος ό, τι της άξιζε. Τίποτα δηλαδή. Τίποτα. Όλη την χρονιά έχτιζε παλάτια στην άμμο.

Μεταγραφές από τα… κάτω ράφια (πλην ίσως του Τσούμπερ), συνεχόμενες αλλαγές προπονητή (Μιλόγεβιτς, Γιαννίκης, Οφρυδόπουλος), παίκτες χωρίς προσωπικότητα που στα δύσκολα λύγιζαν με τρομερή ευκολία. Έτσι όταν έφτασε η ώρα για το τελικό ταμείο, η ΑΕΚ ήξερε τον… τρόπο να χύσει για άλλη μια φορά την καρδάρα με το γάλα!

Και τώρα τί; Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για όλο τον οργανισμό. Και όπου επόμενη μέρα μην πάτε μακριά. Την Τρίτη υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο το τελευταίο ματς της χρονιάς, το αδιάφορο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όμως προφανώς και ήδη έχει… σημάνει συναγερμός για κάθε ενδεχόμενο. Κι από κει και πέρα προφανώς και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αυτός που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Πιθανότατα και την σκούπα, αφού η αποτυχία της φετινής χρονιάς δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ο κόσμος της ΑΕΚ πλέον «κραυγάζει» για… κοσμογονία και την περιμένει.

Δεν μπορεί η Ένωση να μπει στο «παλάτι της» χωρίς να αλλάξουν τα πάντα. Όπως κι αν έχει από χτες το βράδυ άρχισε για την ΑΕΚ ένα καυτό και δύσκολο καλοκαίρι!

Keywords
Τυχαία Θέματα