Γεννηματά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Όχι στην κομματική πειθαρχία αλλά θα υπάρξουν συνέπειες»

Η Φώφη Γεννηματά παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλη την αναστάτωση που επικρατεί στον πολιτικό χώρο.

Κι ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε χτες σε δηλώσεις της πως δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία, σήμερα μίλησε για συνέπειες που θα επέλθουν, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πιθανές «διαγραφές».

«Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ

το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη χώρα» επισήμανε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Ανέφερε πως «Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του» και ξεκαθάρισε ότι από όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναμένει στάση ευθύνης για την ενότητα του χώρου.

Σχετικά με την κομματική πειθαρχία απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αλλά υπάρχει η ενιαία πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

«Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «Ζητώ λοιπόν υπευθυνότητα. Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ θα ψηφίσει ενιαία».

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όταν φθάνει η κρίσιμη ώρα κανείς δεν πρέπει να πληγώσει την παράταξη, εγώ θα τη διαφυλάξω».

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση διαφοροποιήσεων στην Συμφωνία των Πρεσπών και συγκεκριένα για τον κ. Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι «Υπάρχει το πλαίσιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες».

«Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα