Φώφη Γεννηματά για Πρέσπες: Θα ψηφίσουμε ενιαία, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες

20:46 17/1/2019 - Πηγή: In.gr

Το μήνυμα ότι δεν ζητά πειθαρχία αλλά σεβασμό στην κοινή πορεία από εδώ και στο εξής αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η κ. Γεννηματά είπε πως «το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα».

«Ο κ. Τσίπρας

μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του» επισήμανε και ξεκαθάρισε πως από όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναμένει στάση ευθύνης για την ενότητα του χώρου.

«Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ λοιπόν υπευθυνότητα» προσέθεσε, υπογράμμισε την ευθύνη που έχει για τη συνοχή του χώρου. «Να είστε σόγουρος ότι η ΚΟ θα ψηφίσει ενιαία» τόνισε.

«Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όταν φθάνει η κρίσιμη ώρα κανείς δεν πρέπει να πληγώσει την παράταξη, εγώ θα τη διαφυλάξω» επανέλαβε στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κοινοβουλευτική της ομάδα εξηγώντας πως «η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες».

«Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες» ενίσχυσε το μήνυμά της.

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε πως τους ρόλους θα τους αναθέσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές.

Ενώ τέλος αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών απάντησε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.

https://tv.in.gr/uploads/20190117/203721_gennimata.mp4

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη και δεν πιέζεται κανένας για τη στάση που θα τηρήσει.

Αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ

Ωστόσο, στο Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε πονοκέφαλο η τοποθέτηση του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ υπάρχουν περιθώριο και προϋποθέσεις για να συζητηθεί η δυνατότητα σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και όλοι να στηρίξουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου» τόνισαν ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης.

«Καμπανάκι» από τη Γεννηματά

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με τις χθεσινές παρεμβάσεις της στη Βουλή «χτύπησε» το καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και δεν έχει να φοβηθεί από τυχοδιώκτες και υπολείμματα άλλων κομμάτων.

«Είναι το δέος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τόνισαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη που είναι αποστασιοποιημένα από τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πρόκειται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών.

«Η διαδικασία που ξεκίνησε πρίν δύο χρόνια είναι ανοιχτή για όλους» ανέφεραν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα