Φυσικό αέριο: Η χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο 2021- Η καλοκαιρία έφερε πτώση τιμής 24% σε μία εβδομάδα

Οι ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 56%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο για αυτή την εποχή του έτους, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια του πρώτου μήνα, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς για το φυσικό αέριο, υποχώρησε περισσότερο από 5% στα 40,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021, επεκτείνοντας την πτώση κατά 19% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για αυτή την εβδομάδα δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από το

κανονικό επίπεδο στη βορειοδυτική Ευρώπη, καθώς πλησιάζει η άνοιξη και η περίοδος θέρμανσης πλησιάζει στο τέλος της.

Οι ευρωπαϊκές δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 56%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο για αυτή την εποχή του έτους.

Επιπλέον, οι αφίξεις υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι υψηλότερες από ό,τι συνήθως για την εποχή του έτους, παρά τις απεργίες που διατάραξαν νωρίτερα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Γαλλία. Συν τοις άλλοις, ένας από τους τέσσερις γαλλικούς τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου επανήλθε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα και η Electricite de France SA διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για το 2023, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες για την προσφορά.

Το ολλανδικό TTF Gas αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, καθώς οι όγκοι που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης αντιπροσωπεύουν πάνω από 14 φορές την ποσότητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι Κάτω Χώρες για οικιακούς σκοπούς.

με πληροφορίες από Trading Economics#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΤΙΜΗ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα