Φρίκη μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Αυτά τα άτομα «δείχνουν» τα παιδιά, ποιος ο ρόλος τους στην οργάνωση

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμό με τα κακοποιημένα παιδιά να «δείχνουν» ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και ακόμη τρεις υπαλλήλους που ανήκαν στον «στενό κύκλο» του πρώτου.

Ξύλο, σκληρές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις συνθέτουν το σκηνικό εκμετάλλευσης και κακοποίησης που καταγγέλλουν πως βίωναν παιδιά μεγαλώνοντας στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει - σύμφωνα

με τελευταίες πληροφορίες - τέσσερα πρόσωπα εντός της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» και είναι το άτομο εις βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα άλλα τρία πρόσωπα είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό»: Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Σημειώνεται πως αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ενώ και οι τρεις φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Πρόκειται για άτομα με συγκεκριμένο ρόλο στην δομή της Κιβωτού, που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του στελέχους και διαχειρίζονταν συχνά «δύσκολες» καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Τρεις οι καταθέσεις στο Ανηλίκων

Για την ώρα στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα:

19χρονος που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ ‘εξακολούθηση από στέλεχος της Κιβωτού 6χρονος ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησής του Εργαζόμενος δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης

Παράλληλα, ένας 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων έλαβε την Παρασκευή κλήση από την Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή του Βόλου.

«Στο κάδρο» για ασέλγεια και ο πατήρ Αντώνιος

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 7σέλιδη κατάθεση 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Όπως λέει ο έφηβος:

«Στην αρχή προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα.

Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω.

Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και σόκαρε λέγοντας επίσης για τον πατήρ Αντώνιο ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένονται αν αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Επιπλέον περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον πατήρ Αντώνιο σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας.

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ_ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ #ΑΣΕΛΓΕΙΑ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΑΝΗΛΙΚΟΥ #ΠΑΙΔΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρίκη, Κιβωτό, Κόσμου, Αυτά,friki, kivoto, kosmou, afta