Η Άγκυρα βομβαρδίζει Κούρδους στη βόρεια Συρία: «Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν» διαμηνύει ο Ακάρ

Aεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από Κούρδους εξαπέλυσε η Τουρκία διαμηνύοντας πως ήρθε η «ώρα του λογαριασμού» μετά την βομβιστική επίθεση με 6 νέκρους στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Επίθεση εναντίον Κούρδων στη βόρεια Συρία εξαπέλυσε η Άγκυρα το βράδυ του Σαββάτου, με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να απειλεί μέσω Twitter πως «τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους».

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού», σημείωσε πάνω από φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση, ενώ σήμερα τα ξημερώματα οι κουρδικές δυνάμεις έκαναν λόγο για τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία.

Hesap zamanı!

Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor! ?? pic.twitter.com/pnEbFDkOF7

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2022

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών της αεροπορίας της τουρκικής κατοχής», ανακοίνωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων, συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις, και ο οποίος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση της Κωνσταντινούπολης.

Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor! ?? pic.twitter.com/9jiFRn0hej

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2022

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΥΡΙΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ #ΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγκυρα, Κούρδους, Συρία, Ακάρ,agkyra, kourdous, syria, akar