Φωτιές: 2.770 άτομα διέσωσε το Λιμενικό, απεγκλωβίζοντάς τα από σημεία κινδύνου (εικόνες)

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα πού και πόσοι πολίτες διασώθηκαν μετά από επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε περιοχές όπου είχαν ξεσπάσει φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά τους 2.770 φτάνουν οι διασωθέντες.

Στους 2.770 έφθασαν οι απεγκλωβισμοί που διενεργήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, από περιοχές που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα λόγω καταστροφικών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα (09/08) δόθηκαν στη δημοσιότητα

πίνακες με τα αναλυτικά στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Όπως έγινε γνωστό, έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται και παραμένουν σε ετοιμότητα εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Στην Εύβοια, οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν με βάση τα νούμερα των διασωθέντων είναι από την παραλιακή των Βασιλικών με 366 άτομα που διασώθηκαν, από την παραλιακή της Αγίας Άννας με 302 διασωθέντες, από τη Λίμνη Εύβοιας με τρία διαφορετικά πλοία όπου επιβιβάστηκαν 650, 480 και 230 άτομα, ενώ 350 άτομα διασώθηκαν από το Πευκί.

Τα περιστατικά αφορούν στη χρονική περίοδο από 31 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου, κατά το δεκαήμερο, δηλαδή, που δοκιμάστηκε η Εύβοια από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές που κατέστρεψαν μεγάλο κομμάτι της.

Σημειώνεται ότι από τις συγκεκριμένες περιοχές έχουν έρθει στη δημοσιότητα εικόνες που σοκάρουν, όπως αυτή των ηλικιωμένων που είχαν ξαπλώσει σε ferry boat μαζί με το σκυλάκι τους. Εν τω μεταξύ, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και Πυροσβεστική, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά να διατεθούν περισσότερα εναέρια μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα