Φωτιά στο πλοίο: Το σχέδιο της ΕΜΑΚ και οι δυσκολίες για να ελέγξει το Euroferry Olympia (βίντεο)

Με πολλές δυσκολίες συνεχίζεται το έργο των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia που βρίσκεται ανοιχτά της Κέρκυρας. Οι διασώστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου, όμως είναι πάρα πολλά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Στο φλεγόμενο πλοίο υπάρχουν 12 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι ψάχνουν για τους 10 αγνοούμενους, όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε όλα τα σημεία

του, καθώς δεν είναι όλοι οι χώροι του πλοίου προσβάσιμοι και έτσι δεν έχουν καταφέρει οι πυροσβέστες να φτάσουν σε όλα τα deck.

Επιπλέον, οι νταλίκες μέσα στο πλοίο είναι σταθμευμένες με τέτοιο τρόπο, που εφάπτεται η μία δίπλα στην άλλη με συνέπεια να μην μπορούν οι πυροσβέστες, όπως λένε, να κάνουν τον έλεγχο τον οποίο θέλουν σε αυτές.

Μια λύση που εξετάζεται είναι να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο λιμάνι, να έρθει σε επαφή με τη στεριά και να άνοιγε η μπουκαπόρτα, να έβγαζαν τις νταλίκες ώστε να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα τον έλεγχο, όμως πρόκειται για ένα εγχείρημα που σε αυτή τη φάση φαντάζει πολύ δύσκολο, διότι το πλοίο βγάζει τοξικό καπνό και δεν είναι ασφαλές να πλησιάσει κοντά στην πόλη.

Πάντως, όσο περνάνε οι ώρες, ο καπνός πέφτει και η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη. Όπως και να χει, πρόκειται για μια επιχείρηση που θα πάρει πολλές ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα