Φωτιά στην Πάρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, νέες ενισχύσεις από Πειραιά και Θεσσαλονίκη (βίντεο, εικόνες)

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα (28/06) η μάχη με τις φλόγες στην Πάρο, με την Πυροσβεστική να στέλνει νέες ενισχύσεις από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις.

Για δεύτερο 24ωρο καίει η φωτιά στην Πάρο, καθώς είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις, και οι προσπάθειες κατάσβεσής της συνεχίζονται από

τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Νέες ενισχύσεις φτάνουν στο νησί των Κυκλάδων από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ της Κυριακής (27/06) η κατάσταση έδειχνε να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Τη Δευτέρα (28/06) η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε στην περιοχή του Προδρόμου λίγο πριν από το μεσημέρι, παρά την τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει ο «parianostypos», δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, μαζί με όλες τις επίγειες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Δυστυχώς, η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (27/06) στην κεντρική Πάρο με κατεύθυνση προς το νότο, πλήττοντας θαμνώδεις εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου και των Λευκών, παρέμενε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (28/06) με ενεργές εστίες.

Το «parosnews.net» προσθέτει ότι αυτή την στιγμή η φωτιά προχωράει προς την περιοχή Αυκλάκη ενώ υπάρχει και μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Αγ.Παρασκευή στον Χοιρόλακα.

Στη μάχη έχουν ριχτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επίγεια και εναέρια μέσα τόσο από την Πάρο, όσο και από Νάξο, Σάμο, Αθήνα και Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της Πάρου και μεταβαίνουν από Πειραιά ακτοπλοϊκώς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος.

Το έργο των πυροισβεστικών δυνάμεων καθίσταται δύσκολο, καθώς η πύρινα λαίλαπα που σαρώνει το νησί εκτείνεται σε διάσπαρτα μέτωπα.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1409533320531222535?s=20}

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1409533323542773761?s=20}

Πάρος: Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς

Εν τω μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μετέβη στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

Σηεμιώνεται ότι την Κυριακή (27/06) στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συντόνιζε την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δήμαρχος Πάρου: Σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να σβήσει πριν νυχτώσει, γιατί είναι σε σημείο που δεν μπορούν να πάνε εύκολα πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τη φωτιά. «Ευελπιστούμε ότι θα τη σβήσουμε» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα