Στο σημείο της πυρκαγιάς ο Πρωθυπουργός - «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παραμένουμε σε εγρήγορση» (βίντεο, εικόνες)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβλεψε τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική και στη Βαρυμπόμπη, καθώς μετέβη στην περιοχή και στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», όπου έγινε σύσκεψη με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργο΄ύς. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παραμένουμε σε εγρήγορση, εάν μεγάλο "ευχαριστώ"», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέβλεψε ο ίδιος τις

προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική, καθώς μετέβη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στην περιοχή, όπου έγινε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παραμένουμε σε εγρήγορση, εάν μεγάλο "ευχαριστώ"», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Επί τόπου είναι από πρωί είναι, άλλωστε, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους Πυροσβέστες και σε όλους. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες καύσωνα, αυτές οι πυρκαγιές είναι πιο εφιαλτικές. Κρατάω το θετικό πως δεν είχαμε απώλεια ζωής, καθώς το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα γίνουν ξανά, το δάσος θα αναγεννηθεί. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται, ενώ θα έχουμε και ισχυρούς ανέμους τις επόμενες ημέρες. Και πάλι να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους εθελοντές, σε όλους, που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια τόσο δύσκολη κατάσταση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια πήγε και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

«Η κατάσταση είναι καλύτερη από την Τρίτη, η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, τα μέτωπα ήταν τέσσερα, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα που μας απασχολεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι απομακρύνσεις ατόμων και οι εκκενώσεις περιοχών. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, το θερμικό φορτίο ήταν πολύ μεγάλο. Με τη δουλειά που έγινε όλη τη νύχτα από την πυροσβεστική, μειώσαμε όλα τα μέτωπα της φωτιάς και έτσι σήμερα με τη βοήθεια από τα εναέρια μέσα ελπίζουμε γρήγορα να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν όλο το βράδυ», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βαρυμπόμπη, Πρωθυπουργός,fotia, varybobi, prothypourgos