Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκαταλείπουν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους

Φωτιά ξέσπασε επιβατικό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σύνολο το επιβατών

του Euroferry Olympia έχουν εγκαταλείψει το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας ο πλοίαρχος ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σωσίβιες λέμβους.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της περισυλλογής των επιβατών από τις σωσίβιες λέμβους» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως γίνεται καταμέτρηση των διασωθέντων για να επιβεβαιωθεί ότι έχουν κατέβει όλοι. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε, θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.
Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων.

«Σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η κρατική τηλεόραση, το πλοίο μετέφερε, κυρίως, επαγγελματίες με τα φορτηγά τους.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς, που φαίνεται να εντοπίζεται στο κατάστρωμα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τρία σκάφη του λιμενικού καθώς και παραπλέοντα πλοία προκειμένου να αντιμετωπιστεί γρήγορα η φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα