Φορούσε «βραχιολάκι» αλλά... το έσκασε πρόσωπο «κλειδί» που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Siemens

Μπορεί να φορούσε «βραχιολάκι», όμως, ο υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα Γάλλος J. Cl Oswald παραβίασε τους όρους του κατ' οίκον περιορισμού του. Ο επιτηρούμενος -με σχετικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών από τον Νοέμβριο του 2016- επέστρεψε στο σπίτι του το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου μετά την παρουσία του στο δικαστήριο. Το όνομά του ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων στα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κατάφερε να καταστρέψει τον ιμάντα της συσκευής

εντοπισμού που φορούσε και εξαφανίστηκε. Γι' αυτό και οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τον Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο (βούλευμα υπ΄αριθμόν 686/2016) έδωσε το “πράσινο φως” για την έξοδο του τραπεζίτη από τις φυλακές για τη μία μόνο υπόθεση από αυτές (υπόθεση Siemens)για τις οποίες κατηγορείται, με τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, επιτρέποντας τη μεταφορά του Ελβετού τραπεζίτη μόνο στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Ωστόσο, η αποφυλάκιση του Εβλετού τραπεζίτη δεν ήταν άμεση καθώς είχε κι άλλες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελβετός τραπεζίτης αναμένεται να καταθέσει αιτήσεις αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και τις άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ προφυλακίστηκε το 2015 και από τους καλά γνωρίζοντες τις υποθέσεις διακίνησης «μαύρου χρήματος» θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, όχι μόνο για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στο σκάνδαλο της Siemens.

Keywords
Τυχαία Θέματα