Δημοσκόπηση Public Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης - Στα «τάρταρα» ο Τσίπρας

Στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της Public Issue, στην οποία αποτυπώνεται το γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στην νέα έρευνα της Public Issue για το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έχει πολύ χαμηλά ποσοστά ακόμα και από τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μοναδικοί που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα ευρήματα στο ερώτημα για το αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης. Τα ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση είναι συντριπτικά, καθώς το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με ποσοστό 46% ενώ πολύ χαμηλά είναι η δημοφιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 26%. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 4 μονάδες ενώ τα ποσοστά του κ. Τσίπρα παραμένουν τα ίδια. Χαμηλά είναι και ο Πάνος Καμμένος με μόλις 15%. Η Φώφη Γεννηματά έρχεται δεύτερη σε δημοφιλία με 40% και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34%, ο Βασίλης Λεβέντης με 31% ενώ τελευταίος βρίσκεται στη λίστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι και τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης είναι υψηλά, καθώς αγγίζουν το 76%. Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών αναφορικά με το πολιτικό και κοινωνικό βαρόμετρο, είναι αρνητικό, καθώς το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης σε ένα συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 74% θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 17% βλέπουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα