Φόρουμ στους Δελφούς: Τα σενάρια εκλογών και η μάχη του διπολισμού στο περιθώριο των συναντήσεων

Κεντρικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα βρίσκονται αυτές τις μέρες στους Δελφούς και οι ειδήσεις βγαίνουν στα γνωστά πηγαδάκια που σχηματίζονται με …υπερκομματικό χαρακτήρα.

Τι κοινό έχουν ο Νίκος Βούτσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ντόρα Μπακογιάννη; Πολιτικά μπορεί να έχουν απόσταση όμως όταν βρίσκονται εκτός …πεδίου μάχης όπως η Βουλή

οι συζητήσεις είναι πιο χαλαρές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο παρασκήνιο ήταν φυσικά οι εκλογές. Ο χρόνος διεξαγωγής τους ήταν το πρώτο που ρωτούσαν οι δεκάδες αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στους Δελφούς για το φόρουμ. Ο Νίκος Βούτσης με το γνωστό χαμόγελο απαντούσε με διπλωματικό τρόπο σε όσους ρωτούσαν ενώ θύμιζε ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι εκλογική χρονιά.

Στην δική του αρμοδιότητα, έλεγε πως η δεύτερη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει στις 14 Μαρτίου ενώ σύντομα θα έρθουν στη Βουλή και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία, τις 100 δόσεις στα ταμεία και το επίδομα ενοικίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φανερά ενοχλημένος από το επεισόδιο με τον Κώστα Δουζίνα του ΣΥΡΙΖΑ , μιλούσε για τις εξελίξεις και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύσει στο ΚΙΝΑΛ και τις κινήσεις της κυβέρνησης να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή.
Μεϊμαράκης και Κώστας Μπακογιάννης συζήτησαν για αρκετή ώρα σχετικά με τις εκλογές και εστίασαν στις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα που προβλέπεται να έχει μεγάλη ένταση.

Στην συζήτηση για τις ευρωεκλογές πάντως που παρακολουθούσαν οι σύνεδροι, κάποια στιγμή ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μοιραστούν ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές , με τον Β. Μεϊμαράκη να απαντά: «Συμφωνώ με τον Δημήτρη το θέμα είναι σε ποιο ποσοστό θα είναι αυτή η μοιρασιά για τον καθένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα