Εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο για εκπροσώπους φοιτητών, στον «πάγο» βάζει τις παρατάξεις η Κεραμέως

Τέλος στις φοιτητικές παρατάξεις φιλοδοξεί να βάλει η υπουργός Παιδείας, η οποία ανακοίνωσε ότι με το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, οι εκλογές για την εκπροσ΄ώπηση φοιτητών στα όργανα της σχολής θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα γίνονται οι εκλογές για το «Συμβούλιο Φοιτητών» στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,

παρουσιάζοντας το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία τους.

Μεταξύ των αλλαγών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή των εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μεθόδευση που αποσυνδέει πρακτικά τις φοιτητικές παρατάξεις με τα όργανα του Πανεπιστημίου. Το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές στις οποίες η ΔΑΠ σύμφωνα με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις κατετάγη δεύτερη έπειτα από 34 χρόνια κυριαρχίας στα Πανεπιστήμια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός «Θα υπάρχει Συμβούλιο φοιτητών από ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο θα κάνει εισηγήσεις για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους φοιτητές, ενώ οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Κεραμέως: «Δεν καταργούμε τις παρατάξεις»

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «Η σύστασή τους προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και τον αστικό κώδικα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα αφορά στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα των ΑΕΙ. Μιλαμε για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα. Αν θελει καποιος να συγκροτήσει ενα σωματείο, φυσικά μπορεί».

#ΝΙΚΗ_ΚΕΡΑΜΕΩΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ #ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΑΕΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα