«Φέσι» 38 εκατ. ευρώ στα Ταμεία από τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης

Πρωτοβουλία για να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας που έχουν τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, ξεκινάει το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να μαζέψει κάπως το τεράστιο χρέος ύψους σχεδόν 38 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Έγγραφο της γενικής γραμματείας Εργασίας προς τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, ανοίγει τον δρόμο για να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών, αφού φαίνεται

πως όλες οι άλλες λύσεις απέβησαν άκαρπες.

Επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν ξεκινήσει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζών) σε βάρος της επιχείρησης από τις οποίες έχουν εισπραχθεί 167.288 ευρώ. Επίσης, έχουν γίνει κατασχέσεις εννέα ακινήτων στη βόρεια Ελλάδα, τα οποία έχουν εκτιμώμενη αξία που ανέρχεται στα 9.671.658 ευρώ. Τώρα φαίνεται ότι διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει άλλη λύση και με τους 1.327 εργαζόμενους απλήρωτους έως 18 μήνες, επιλέχθηκε να προωθηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών.

Ας δούμε, με βάση επίσημα στοιχεία, ποιο είναι το χρέος των επιχειρήσεων Καρυπίδη προς την Κοινωνική Ασφάλιση σε απόλυτους αριθμούς. Από τα στοιχεία που παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα, γίνεται σαφές ότι από το σύνολο των επιχειρήσεων που κατέχει η οικογένεια Καρυπίδη, τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στην βόρεια Ελλάδα, έχουν προκαλέσει το μεγαλύτερο «φέσι» προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ειδικότερα:

Keywords
Τυχαία Θέματα