«Εξωγήινοι θα μπορούσαν να μας παρακολουθούν», υποστηρίζουν επιστήμονας του Χάρβαρντ και επικεφαλής του Πενταγώνου

Εξωγήινο σκάφος που κρύβεται στο ηλιακό μας σύστημα θα μπορούσε να μας παρακολουθεί με μικροσκοπικούς ανιχνευτές, υποστηρίζει αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ένα προσχέδιο εγγράφου από έναν επιστήμονα του Χάρβαρντ και τον επικεφαλής του γραφείου UFO του Πενταγώνου αναφέρει πως ένα εξωγήινο σκάφος θα μπορούσε να βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα, στέλνοντας μικροσκοπικούς ανιχνευτές που ονομάζονται "σπόροι πικραλίδας" για να εξερευνήσουν τους πλανήτες στο εσωτερικό του.

Θα μπορούσε

ένα εξωγήινο σκάφος να αιωρείται γύρω από το ηλιακό σύστημα, στέλνοντας μικροσκοπικούς ανιχνευτές για να εξερευνήσουν πλανήτες; Σύμφωνα με έναν επιστήμονα του Χάρβαρντ και έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου, είναι πιθανό.

Σε ένα προσχέδιο εγγράφου, δηλώνουν ότι είναι εφικτό ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο να βρίσκεται στη γαλαξιακή μας γειτονιά, εξερευνώντας την περιοχή με τη βοήθεια μικρών διαστημοπλοίων που μπορούν να συλλέγουν και να στέλνουν πίσω πληροφορίες, παρόμοια με τον τρόπο που οι άνθρωποι στέλνουν διαστημόπλοια για να εξερευνήσουν πλανήτες.

Ο Avi Loeb, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ο Sean M. Kirkpatrick, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών (AARO) του Πενταγώνου - το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 από το Υπουργείο Άμυνας (DoD) για τον εντοπισμό και τη μελέτη "αντικειμένων ενδιαφέροντος" - δημοσίευσαν το σχέδιο, Physical Constraints on Unidentified Aerial Phenomena, στις 7 Μαρτίου. Δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο του Πενταγώνου, αλλά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας. Δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Ο Loeb είναι γνωστός για την έρευνά του σχετικά με το 'Oumuamua - έναν διαστρικό επισκέπτη από το διάστημα πέρα από το ηλιακό σύστημα. Οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο σε σχήμα πούρου το 2017 και αρχικά πίστευαν ότι επρόκειτο για κομήτη. Ωστόσο, το επίμηκες σχήμα του, η απουσία κόμας (το νέφος αερίων που περιβάλλει έναν κομήτη) και το γεγονός ότι επιταχυνόταν μακριά από τον ήλιο, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη θεωρία του κομήτη. Ο Loeb πρότεινε αντ' αυτού ότι ο 'Oumuamua ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

Έξι μήνες πριν από την κοντινή προσέγγιση του 'Oumuamua στη Γη, ένας μικρός διαστρικός μετεωρίτης πλάτους περίπου 1 μέτρου έπεσε πάνω στη Γη. Αυτός ο μετεωρίτης, ο IM2, δεν είχε σχέση με τον 'Oumuamua, αλλά έβαλε τον Loeb σε σκέψεις.

Αυτή η σύμπτωση τον ενέπνευσε "να εξετάσει την πιθανότητα ότι ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια του κοντινού του περάσματος από τη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA", δήλωσε ο Loeb στο Live Science σε ένα email. "Αυτοί οι 'σπόροι'... θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το μητρικό σκάφος από την παλιρροϊκή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή από μια ικανότητα ελιγμών".

Στο προσχέδιο του εγγράφου, οι Loeb και Kirkpatrick εξέτασαν τα Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα (UAPs, ο προτιμώμενος όρος της κυβέρνησης για τα UFOs) που περιορίζονται από τη γνωστή φυσική. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι ανιχνευτές θα μπορούσαν να φτάσουν στη Γη για εξερεύνηση χωρίς να εντοπιστούν από τους αστρονόμους, καθώς θα ήταν πιθανότατα πολύ μικρά για να αντανακλούν αρκετό ηλιακό φως ώστε να τα ανιχνεύσουν τα τηλεσκόπια έρευνας.

Ο εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να μην υπάρχει καν πια. Τα περισσότερα αστέρια στο ηλιακό σύστημα σχηματίστηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν από τον ήλιο. Ένας κατοικήσιμος πλανήτης με νοήμονα ζωή θα μπορούσε να έχει στείλει ανιχνευτές πολύ πριν σχηματιστεί η Γη. Η αναζήτηση "μοιάζει με τον έλεγχο του γραμματοκιβωτίου μας για τυχόν πακέτα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου εκεί, ακόμη και αν οι αποστολείς δεν είναι πια ζωντανοί", δήλωσε ο Loeb.

Από τότε που πρότεινε για πρώτη φορά ότι το 'Oumuamua ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, ο Loeb έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από την επιστημονική κοινότητα. Ένα άρθρο Perspective που δημοσιεύθηκε στο Nature Astronomy το 2019 ανέφερε ότι η ιδέα ότι το 'Oumuamua στάλθηκε στη Γη επίτηδες ήταν "προκλητική" και "αβάσιμη".

Το 2021, μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics απέρριψε την ιδέα για τις υλικοτεχνικές αδυναμίες του διαστρικού ταξιδιού: "Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές κοσμολογικές χρονικές κλίμακες που απαιτούνται για τη διάσχιση μεταξύ των άστρων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι απίθανο το 'Oumuamua να έχει σταλεί από έναν εξωγήινο πολιτισμό και πιο πιθανό να πρόκειται απλώς για έναν ασυνήθιστα διαμορφωμένο βράχο, ο οποίος έτυχε να περιπλανηθεί στο ηλιακό σύστημα".

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου 2023, εξηγεί τις παράξενες κινήσεις του 'Oumuamua ως πιθανό αποτέλεσμα της εκτόνωσης υδρογόνου - και πάλι καταρρίπτοντας τη θεωρία του εξωγήινου διαστημοπλοίου.

Παρ' όλα αυτά, το Πεντάγωνο έδειξε εκ νέου ενδιαφέρον για τη μελέτη αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ κατά το προηγούμενο έτος. Από την ίδρυση του AARO το περασμένο καλοκαίρι, το γραφείο έχει ξεκινήσει περισσότερες από 360 νέες έρευνες για υποτιθέμενες συναντήσεις UAP που αναφέρθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ. Περίπου οι μισές από αυτές έχουν εξηγηθεί ως "αερόστατα ή οντότητες που μοιάζουν με αερόστατα", ενώ για τις άλλες μισές δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να επιλυθούν οριστικά.

Οι εξωγήινοι πιθανότατα θα ήθελαν να εξερευνήσουν βραχώδεις πλανήτες με ατμόσφαιρα στο ηλιακό σύστημα, προτείνουν οι συγγραφείς. Από απόσταση, η Αφροδίτη, η Γη και ο Άρης θα φαίνονταν ελκυστικοί, με τη Γη να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μόλις οι εξωγήινοι βρουν στοιχεία υγρού νερού.

με πληροφορίες από Live Science.#ΧΑΡΒΑΡΝΤ #ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ #ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ #UFO #ΔΙΑΣΤΗΜΑ #ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξωγήινοι, Χάρβαρντ, Πενταγώνου,exogiinoi, charvarnt, pentagonou