Εξετάσεις και φάρμακα από το τηλέφωνο

Η άυλη συνταγογράφηση έχει έρθει στην ζωή μας πολύ καιρό, και ομολογουμένως μας έχει διευκολύνει πολύ. Μπορείτε να γραφτείτε με τους κωδικούς TAXISnet και το gov.gr και να ξεχάσετε την αναμονή στους γιατρούς για μια απλή συνταγογράφηση ή παραπεμπτικό για εξετάσεις αίματος.

Η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση

γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και θα σας «γλυτώσει» από... ώρες.

Μόλις ενεργοποιήσετε την υπηρεσία τότε όταν ο γιατρός σας, σας συνταγογραφεί ένα φάρμακο ή ένα παραπεμπτικό εξετάσεων, θα μπορείτε να δέχεστε όλες τις πληροφορίες με SMS στο κινητό σας ή μήνυμα στο email σας.

Στη συνέχεια ο φαρμακοποιός σας, με την επίδειξη του SMS ή του μηνύματος email που θα σας έχει έρθει, θα μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει τη συνταγή γιατρού, για να παραλάβετε τα φάρμακα σας.

Ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα διαγνωστικά κέντρα ή ιατρεία, δηλαδή με την αντίστοιχη επίδειξη του SMS ή του μηνύματος email, θα μπορούν εύκολα να επιβεβαιώσουν τα παραπεμπτικά των εξετάσεων για να προχωρήσετε στην εξέταση σας.

Το μαγικό σε όλο αυτό είναι ότι για όλα αυτά δεν χρειάζεται κανένα χαρτί, απλά ένας κωδικός!

*Δεν χρειάζεται να έχετε smartphone, η υπηρεσία είναι συμβατή με όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Πώς θα γραφτείτε στην άυλη συνταγογράφηση - Βήμα Βήμα η διαδικασία

Η διαδικασία είναι όμοια σε και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε κινητά τηλέφωνα.

1. Μεταβείτε στο Gov.gr.

2. Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείτε επιλέξτε το «Είσοδος στην υπηρεσία».

3. Στη συνέχεια αφού θα έχει επιλεγεί η «Είσοδος με TaxisNet» επιλέξτε «Είσοδος στην υπηρεσία».

4. Σε νέα καρτέλα, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί του TAXISnet λογαριασμού σας. Στα πεδία «Username» και «Password» εισάγετε αντίστοιχα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

5. Πατήστε το κουτάκι «Είσοδος».

6. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Εξουσιοδότηση». (Θα σας γυρίσει πάλι στην προηγούμενη καρτέλα, όμως περιμένετε κάποια δευτερόλεπτα για να σας οδηγήσει αυτόματα στη σωστή σελίδα)

7. Στο πεδίο «Α.Μ.Κ.Α.» πληκτρολογήστε τον ΑΜΚΑ σας.

8. Επιλέξτε «Είσοδος»

9. Στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστούν κάποια προσωπικά στοιχεία σας και συνεχίστε στην «Επιβεβαίωση».

10. Στη σελίδα που θα σας ανοίξει επιλέξτε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση». Έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε την Άυλη Συνταγογράφηση είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω email, είτε μέσω και των δύο προηγούμενων.

11. Στο πεδίο «Κινητό» πληκτρολογήστε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας.

12. Πατήστε κάπου στο κενό για να ενεργοποιηθεί η διπλανή επιλογή «Επιβεβαίωση» και πατήστε την.

13. Θα λάβετε SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε από το «IDIKA» με έναν 4ψήφιο κωδικό, τον οποίο πρέπει να πληκτρολογήστε στο πεδίο «PIN κινητού» στο πλαίσιο που θα έχει εμφανιστεί στην οθόνη σας.

14. Αφού βάλετε τον 4ψήφιο κωδικό κάντε κλικ στην επιλογή «ΟΚ».

Μόλις τα ολοκληρώσετε σωστά θα εμφανιστεί το μήνυμα «Η επιβεβαίωση ήταν επιτυχής».

15. Στο διπλανό πεδίο «Email» πληκτρολογήστε ένα προσωπικό email στο οποίο έχετε μόνο εσείς πρόσβαση.

16. Πατήστε κάπου στο κενό για να ενεργοποιηθεί για να ενεργοποιηθεί η διπλανή επιλογή «Επιβεβαίωση» και πατήστε την.

17. Θα λάβετε email από τη διεύθυνση «[email protected]» με τίτλο «Κωδικός Επιβεβαίωσης Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης», το οποίο θα περιέχει έναν 4ψήφιο κωδικό. Πληκτρολογήστε τον κωδικό αυτόν στο πεδίο «PIN e-mail» στο πλαίσιο που θα έχει εμφανιστεί στην οθόνη σας.

18. Μόλις είστε έτοιμοι κάντε κλικ στην επιλογή «ΟΚ».

Μόλις τα ολοκληρώσετε σωστά θα εμφανιστεί το μήνυμα «Η επιβεβαίωση ήταν επιτυχής».

19. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Υποβολή».

Το μήνυμα που θα εμφανιστεί αν τα έχετε κάνει όλα σωστά θα γράφει «Η ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης ήταν επιτυχής».

Τι θα γίνει αν χάσετε το sms ή το e - mail: Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή φαρμάκων, ή το διαγνωστικό ιατρείο εκτελεί το παραπεμπτικό εξετάσεων με τον αριθμό (barcode) που έχετε λάβει. Αν έχετε χάσει το sms ή το e-mail με τον αριθμό (barcode), ο φαρμακοποιός ή ο ιατρός του διαγνωστικού ιατρείου βρίσκει τη συνταγή σας με τον ΑΜΚΑ σας. Για να την εκτελέσει, του γνωστοποιείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο κινητό σας. Όταν εκτελεστεί η συνταγή φαρμάκων ή το παραπεμπτικό εξετάσεων, θα λάβετε ενημερωτικό sms ή e-mail.
Keywords
Τυχαία Θέματα