Rolad Garros: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, «γκρέμισε» και τον Ίσνερ (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Rolad Garros, καθώς νίκησε με 3-1 σετ και τον «γίγαντα» Τζον Ίσνερ.

Ούτε το «θηρίο» που ακούει στο όνομα Τζον Ίσνερ με ύψος 2.08 μ., που έχει τρομερά σερβίς, στάθηκε ικανό για να ανακόψει την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο.5 του ταμπλό)στο Roland Garros, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 3-1 σετ

με με 5-7, 6-3, 7-6(3), 6-1 και πέρασε στον 4ο γύρο του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού.

Παρότι ο Αμερικανός έβαλε δύσκολα στον «Στεφ», ο τελευταίος βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο και να προκριθεί. Τον περιμένει ο Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην Παγκόσμια κατάταξη).

Το τρομερό σερβις του Ίσνερ προβλημάτισε στο πρώτο σετ τον Τσιτσιπά, ωστόσο αυτό συνέβη μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο πήγε στον πανύψηλο Αμερικανό με 7-5.

Από κει και πέρα ο 23χρονος πρωταθλητής βρήκε τα πατήματά του και αφού ισοφάρισε σε 1-1 (6-3) δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει και τα δύο επόμενα σετ (7-6, 6-1) και να πανηγυρίσει μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη στο Γαλλικό Οπεν.

Στην επόμενη φάση ο Τσιτσιπάς θα βρει απέναντι του τον Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην Παγκόσμια κατάταξη), ματς στο οποίο ο Έλληνας τενίστας έχει τον πρώτο λόγο.

Νωρίτερα ο Μπούστα είχε νικήσει με straight sets τον επίσης Αμερικανό, Στιβ Τζόνσον. Αυτήν ήταν η 3η συνεχόμενη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, κι έμελλε να έρθει στο πρώτο στην καριέρα του ματς στο night session του Philippe Chatrier.

Μόλις 19 αβίαστα λάθη είχε στον αγώνα ο Τσιτσιπάς, που μέτρησε και 32 winners. Σε αντίθεση με τον 36χρονο Ισνερ, ο οποίος σέρβιρε... ρουκέτες και έφτασε να τελειώσει τον αγώνα με 52 winners.

«Κρίθηκε στην υπομονή»

Λίγο μετά τη μεγάλη νίκη και πρόκριση επί του Τζον Ίσνερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον σπουδαίο αγώνα και τόνισε ότι κρίθηκε στην υπομονή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν ένας αγώνας με πολλή υπομονή. Ενάντια στον Ίσνερ χρειάζεσαι πάντα να έχεις υπομονή. Είναι ένας παίκτης που σερβίρει πάντα καλά και καταλήγει το ματς να κρίνεται στη «μάχη» της υπομονής. Όπως στο τρίτο σετ, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό σετ για μένα. Κατάφερα και επέστρεψα πολλές μπάλες προς το τέλος του αγώνα και φυσικά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο στο σερβίς του και επίσης νομίζω ότι κατάφερα να είμαι συνεπής στα δικά μου σέρβις γκέιμ, χωρίς να δίνω εύκολους πόντους από το δεύτερο σετ και μετά».

Όσον αφορά στο ξέσπασμα στα μέσα του δεύτερου σετ ανέφερε: «Ναι, ένιωθα ότι δεν ήμουν στο γήπεδο, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ πλήρως και υπήρχε θα έλεγα άγχος, ότι δεν θα μπορέσω να επανέλθω στη «ζώνη» μου, όπως θέλω να παίζω, αλλά τελικά το βρήκα, κατάφερα να αναζωογονηθώ και να αρχίσω να νιώθω σαν τον εαυτό μου, όπως στις προηγούμενες ημέρες».

Τέλος αν και ρωτήθηκε για τον επερχόμενο αγώνα με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, αρκέστηκε στο να απαντήσει: «Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να φάω καλά, να κάνω την αποθεραπεία μου και να κοιμηθώ νωρίς. Θα σκεφτώ αύριο τον επόμενο αγώνα».

{https://twitter.com/TSN_Sports/status/1400953562159628291?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα